Cobaini asemel astusid bändi vokalistina üles nooruke täht Lorde, ansambli St Vincent lauljatar Annie Clark, rokikuninganna Joan Jett ja Sonic Youth'i Kim Gordon. Joan Jett laulis "Smells Like Teen Spiritit", Kim Gordon "Aneurysmi", St. Vincent "Lithiumi" ja Lorde lugu "All Apologies".

Loomulikult olid kohal ja esinesid kõnedega Cobaini rokkarist lesk Courtney Love, õed ja ema. Cobaini ja Love'i tütar Frances Bean paraku kohal ei olnud, sest oli kodus haige.

Tseremoonial andis bändile au üle REMi laulja Michael Stipe, kelle kõne keskendus Nirvanale kui Ameerika omaaegses poliitikas pettunud põlvkonna hääletorule. "Ja see hääl, see hääl. Igatseme sind, Kurt!" sõnas Stipe kõne lõppu.

"Ma hakkan ilmselt nutma," sõnas Cobaini pisarateni liigutatud ema Wendy O'Connor. "Ma juba nutangi, sest olen nii uhke. Ta [Kurt] ütleks, et ta ei oleks, aga oleks ikka. Igatsen teda nii väga. Ta oli ingel."

Love pühendas kõne tütrele ja mattis otse laval maha sõjakirve Krist Novoselicuga, kellega naisel alati on jahedad suhted olnud. Hiljem teatas heldinud Love sellest ka oma Twitteris.

Pärast tseremooniat õhtu põnev osa aga alles algas, sest kogu seltskond liikus peolt edasi Brooklyni Green Pointi väikesesse metalibaari Saint Vitus, kus pandi püsti kontsert, mida kohal olnud umbes 200 inimest eal ei unusta, sest öö jooksul kõlasid Joan Jetti ja teiste lauljataride esituses ka paljud teised Nirvana lood, mis tseremoonial esitamata jäid.