“Sõru Jazz on igal aastal vaieldamatult üks Hiiumaa suvistest muusikalistest tähtsündmustest,” rääkis Emmaste vallavanem Tiit Paulus. “Seitsme aastaga on sündinud festival, mida hindavad kõrgelt nii muusikud kui ka publik. Programmi tugevus on mitmekesisuses – erinevad mängukohad Kuresaarest Kalana sadama ja Sõru paadikuurini, sh teatrimatk ning teatrietendus. Kuna Sõru Jazz toimub vahetult enne jaanipäeva, siis on festival üks täiendav põhjus, miks jaanipäevaks Hiiumaale ja Sõrusse tulla.”

“Alustame Saaremaalt, kus Susanna Aleksandra Community kontsert toimub 20. juunil Kuresaares. Kolmel päeval jätkub Hiiumaal põnevust nii muusika-, teatri-, foto- kui ka loodushuvilistele,” rääkis Sõru Jazzi peakorraldaja Guido Kangur. “Sõru Jazz on perefestival. Lastele pühendame lisaks huvitegevusele Sõrus eraldi kontserdi. Pühapäeval on kavas Toomas Rulli lastelaulud laste endi esituses.”

“Sel korral on festivali fookuses maailma kõige populaarsem instrument – kitarr,” sõnas Guido Kangur. “Nagu ikka esinevad Sõrus parimad Eesti kitarristid nii jazzi kui bluusi vallas – Oleg Pissarenko, Mart Soo, Andre Maaker, Raul Ukareda, Ain Varts, Jaak Sooäär ning loomulikult Weekend Guitar Trio koos Draamateatri näitlejatest kitarristidega.”

Eesti muusikute kõrval on kaks väliskülalist, rahvusvaheliselt tunnustatud muusikut: jazzkitarrist Paul Shigihara, kes astub üles koos Jaak Sooäärega ning pianist Evgeny Lebedev, kes esineb koos Sofia Rubinaga. Bluusi esitavad Tanel Padar ja Airi Allvee. Taas on laval 80ndate tunnustatud instrumentaalansambel "Kaseke”. Idamaiseid meeleolusid loob noorte meeste bänd Abraham's Cafe, flamenkorütme kostub duolt "Puro Puro".

Esimest korda on Sõrul Jazzil võimalik vaadata teatrietendust, mis on pühendatud Mati Undi 70ndale sünniaastapäevale. Mati Undi taaslavastuses "Helene, Marion ja Felix" mängivad Piret Kalda, Maria Avdjuško ja Guido Kangur. “Seekord on kavas ka sõnajazz,” märkis Guido Kangur. Etendust mängitakse esimese päeva õhtul Kalanas, RMK Ristina looduskeskuse õuel. Koostöös RMK-ga on plaanis kolm loodusmatka.

Sõru Jazz (www.sõrujazz.ee) on välja kasvanud esmaspäevastest jazziõhtutest, mis sellest aastast toimuvad Radisson Blu Sky Hotel Tallinna Lounge 24s ja mille sagedased esinejad astuvad üles ka 2014. aasta Sõru Jazzil. Sõru Jazz toimub 7ndat korda. Jazzisalongi ning Sõru Jazzi eestvedajad on näitlejad Pille Lukin-Kangur ja Guido Kangur.

Festivali täpne asukoht on Hiiumaal Emmaste vallas Pärna külas. Kohale saab tulla nii auto, bussi, jalgratta kui paadiga. Võimalus on kohapeal telkida. Festivali lõpp on planeeritud selliselt, et mandrilt tulijad jõuavad viimasele praamile. Piletihindade kohta leiab lisainfot Piletilevi müügikohtadest. Pileteid saab festivali ajal osta ka kohapealt.

KAVA:

20. juuni Kuressaares
20.00 Susanna Aleksandra Community

20. juuni Kalanas
17.00 RMK Teatrimatk RMK Looduskeskuse õuelt
19.00 Teatrietendus "Helene, Marion ja Felix" Kalana sadamas
Piret Kalda, Maria Avdjuško, Guido Kangur
21.00 "Minu laulu pidu" Andre Maaker
22.00 Weekend Guitar Trio ja Draamateatri näitlejatest kitarristid
23.30 “Puro Puro” Andre Maaker ja Indrek Kruusimaa

21. juuni Sõru sadamas
11.00 RMK Kontsertmatk Vanajõe orus. Buss väljub Sõru sadamast
15.00 Oleg Pissarenko Band
16.30 Paul Danieli Band
18.00 Jaak Sooäär ja Paul Shigihara
19.30 Mart Soo ja Kulgejad
21.00 Airi Allvee ja Underwater Blues Band
22.30 Tanel Padar Blues Band

22. juuni Sõru sadamas

6.30 RMK varahommikune Linnulauluretk Tihu järve matkarajal
Buss väljub Sõru sadamast
14.00 Toomas Rull "Laul läks rändama". Kontsert kogu perele!
15.00 Abrahams Café
16.30 Sofia Rubina Band feat. Evgeny Lebedev
18.00 Raul Ukareda Band
19.30 Ansambel "Kaseke"