Kokku laekus fantaasia-, õudus- ja ulmefilmide konkursile 16 stsenaariumi. Konkursi žüriisse kuulusid filmilavastaja ning õppejõud Peeter Simm, stsenarist ning õppejõud Margit Keerdo Dawson ning produtsent Helen Vinogradov. Paralleelselt käis publiku hääletus HÕFFi Facebooki ja YouTube’i lehtedel.

“Nii žürii kui publik olid ühte meelt – kõige rohkem pälvis kiidusõnu ja toetust Sanderi stsenaarium “Rauapuudus”. Tegemist on selge ja meeldejääva looga, milles hakkab pealtnäha lihtsas situatsioonis vaikselt kujunema mänguline õõv, mis enam lahti ei lase. Lisaks teeb loo huvitavaks vana ja uue – folkloori ja tänapäevaste kommete – vastandamine," kommenteerisid žürii liikmed oma otsust.

Gümnaasiumipõlvest saati filme ja sketše teinud ning loodusfotograafiaga tegelenud Sander Jahilo saatis konkursile stsenaariumi “Rauapuudus”, mis räägib uduses rabas metsalisega kokku sattunud matkasellist. Metsaline hakkab ebamugavaid küsimusi esitama, kuid lõpuks leiavad nad ühise keele ning kõik ellujääjad jäävad rahule. Konkursi võitja saab Jamesonilt
3000 euro suuruse auhinnaraha filmi linastamiseks. Võidufilm esilinastub 2015. aasta Haapsalu Õudus- ja Fantaasiafilmide Festivalil, mis tänavu toimub 23.-26. aprillil.

Jameson viski tootejuhi Eveli Looritsa sõnul on maailmas sarnaseid konkursse varemgi korraldatud. “Heaks näiteks on rahvusvaheline lühifilmide võistlus Jameson First Shot, kus näitlejatena on osalenud näiteks Kevin Spacey ja Willem Dafoe ning mille eesmärgiks on uute talentide avastamine,” ütles Loorits. Samuti toetab Jameson filmifestivale mitmel pool maailmas, tuntuimad neist on Jameson Empire Awards Suurbritannias ja Jameson Dublin International Film Festival Iirimaal.

Jameson on nii maailmas kui Eestis enim müüdud Iiri viski. John Jameson asutas pruulikoja 1780. aastal, tänapäeval müüakse Jamesoni enam kui 110 riigis üle kogu maailma. Kolmekordne destilleerimine pot still meetodil ning aastatepikkune küpsemine ameerika tammest vaatidest ja vanades šerri vaatides annab Jamesonile erakordselt pehme maitse, milles on tunda vürtsi, šerri ja puidu noote.

Haapsalu Õudus- ja Fantaasiafilmide Festival (HÕFF) on kevadeti Haapsalu linna vallutav õudus- ja fantaasiafilmide maraton, mille eesmärgiks on tutvustada Eesti ja lähiriikide kinopublikule õudus-, fantaasia- ja kultusfilmide žanre ning maailmakino varamut võimalikult laiahaardelise ja tänapäevase filmivaliku kaudu. HÕFFi loojateks ning korraldajateks on Haapsalu linn, Haapsalu Kultuurikeskus ja Tallinna Pimedate Ööde Filmifestival (PÖFF).