Ma olen aktiivne suhtleja küll ning tuleb ette erinevate inimestega vestlemist, kuid need pole kvaliteetvestlused. Mulle meeldib kõige rohkem suhelda silmast-silma, kuid teate mis? Ei ole lihtsalt enam võimalik, et inimesed istuksid ilma millegita diivanile, võtaksid kohvitassi ja räägiksid üksteisega. Et nad lihtsalt istukski ja räägiks oma tegemistest, mõtetest ja küsiksid erinevaid küsimusi.

Kui selline asi su elus juhtub, siis tea, et see on kvaliteetaeg. Need inimesed on omamoodi inglid ning neist peab kümne küünega kinni hoidma. Mul on õnneks päris mitu sellist inimest sõpruskonnas, kellega võib maha istuda, telefonid hääletule panna ja lihtsalt midagi koos teha või tunde rääkida.

Alles hiljuti käis mu parim sõbranna külas ning me rääkisime umbes 4 tundi jutti. Me reaalselt keskendusimegi vestlusele ja selle arengule. See tunne oli hea. Meil polnud vajadust siseneda virtuaalmaailma ja vaadata ega keegi meid ei igatse. Samuti polnud vajadust mingit tegevust välja mõelda, sest igav ei olnud.

Öösel rääkisime veel umbes 4-5 tundi jutti juttu. Mõtted läksid lendama ning jututeemat oleks jagunud veel viieks tunniks, kuid väsimus tegi oma töö. See on lihtsalt fantastiline tunne, kui keegi tahab ja oskab sinuga suhelda reaalselt silmast-silma kõiksugu teemadel. Inimene ei näpi telefoni, ei otsi meeleheitlikult tegevusi, vaid lihtsalt räägib sinuga. Sa näed tema emotsioone, kehakeelt ning kõik see lisab tema sõnadele midagi olulist juurde, mida sa telefonis ei kuuleks või kirjapildis välja ei loeks.

Internetis on enamus meist väga jutukad inimesed. Nii me suhtlemegi seal kasvõi 7 tundi järjest. Aga küsimus on selles, et kas ka reaalses elus oskaksid sa selle inimesega nii pikalt midagi rääkida?

Teate, vahel tuleb ka mul üsna tihti sõnumitele vastata, olles mingi inimesega koos. Tegelikult on see nõme ja endalegi ebamugav. Aga see on see kiire elu, kus siiski on vaja inimestele vastuseid anda ja nende kõnedele vastata.

Me peaksime igal võimalusel eelistama suhtlust reaalse inimesega virtuaalsuhtlusele ning teistega koos olles kasutama telefoni vaid siis, kui see tõesti oluline on. Ükskõik, kes see inimene on. Lugesin kunagi tsitaati, mis ütles, et kui sa oskad kuulata, on igaüks Jumal. Võta see aeg, kuula teist ning pühenda kogu oma energia ja mõttetegevus temale ning sa märkad, kuidas vestlused liiguvad uuele tasemele.