Kas nimetaksid NOËPi oma muusikalise karjääri jätkamiseks või lihtsalt hobiks? Sest, olgem ausad, Tenfoldiga sai Sind üksvahe ikka väga tihti kuulda-näha, aga nüüd peab kõvasti jälge ajama…

Ütleme nii, et suhteliselt iga mu vaba hetk kulub muusika tegemiseks, seega ajaline ressurss, mis sinna läheb, on üsna suur. Ma pigem nimetaks muusika tegemist enda tegemiste nimekirjas hobiks, sest ma ei taha selle “tõsiselt võtmisega” endale liialt suurt pinget peale panna, sest see võib mingist hetkest segavaks faktoriks saada. Samas olen ma võtnud endale üsna suuri ülesandeid ning katsumusi — näiteks kohe saabuv laupäevane kontsert PADAs (ürituse link SIIN), milleks valmistumine on väga ajakulukas. Aga kui Tenfoldiga võrrelda, siis kuulmise-nägemise koha pealt loodan, et “see” NOËPi aeg on veel tulemas.

Kas igatsed bändipäevi või on omaette nüüd parem ja vabam?

Vahel ikka igatsen. Kasvõi selle tõttu, et bändikaaslased olid superägedad tüübid, kellega selline pool-kohustuslik regulaarne proovi tegemine oli juba seltskonna mõttes väga mõnus. Üksinda tegemise pluss on see, et saan oma aega rohkem planeerida ning tööga sobitada. Ja ka loomingu mõttes võib öelda, et on vabam olla. Saab teha täpselt nii nagu mõte tuleb, mis on mõnus!

Su uue loo pealkiri on “Rihanna”. Mis asja?

Rihanna. Vot jah, see on alles tšikk! (naerab) Tegelikult sai asi alguse sellest (nagu looski kirjas), et mul oli mingi periood, kus ma nägin Rihannat jube tihti unes. Esimeses unenäos oli ta Eestis esinemas, aga kuna sound oli halb, siis publik läks ära. Ma läksin pärast lava taha temaga rääkima ning lohutasin teda. Väga hästi saime läbi kusjuures. No kohe väga hästi. Ja sealt siis tuligi idee, et peaks tast loo tegema. Järgmise ideena tuli selline idee, et võtan tema laulu pealkirjad ning teen nendest enda sõnad. Nüüd ongi igaühe enda välja uurida, et mitme Rihanna loo pealkirja ma loos kasutan. Referentse ta lugudele on küll rohkem — just saying. Minu käes on ta raha näiteks.

Mis Sa siis teed, kui netiavarustes see lugu ka Rihannani jõuab?

No ma teeks temaga featuring loo. Lugu on põhimõtteliselt juba olemas, kui see peaks juhtuma! Ja jutud käivad, et DiCaprioga ta enam koos ei ole, seega…(muigab)

Sa oled Tenfoldi algusest kuni praeguse sooloprojektini liikunud väga jõuliselt elektroonilise muusika suunas. Tundsid kohe algul, et folk pole päris Sinu teema või juhtus see tranformatsioon ajapikku? Millal?

See on kulgenud üsna loomulikult. Ma olen isegi tegelikult mõelnud selle peale, et mis värk sellega on. Eks see käib selle järgi, mis muusika endale meeldib. Tenfoldi algusaegadel ma ise sellist popimat mussi ei kuulanud. Alternatiivrokk ja muu sarnane oligi žanri mõttes eeskujuks. Kõige esimene lüke tuli mul tegelikult siis, kui ma Barcelonas õppisin. Seal tutvusin põgusalt ühe heli/muusika programmiga ning see oli mulle algusest peale väga põnev. Tegin sahtlisse suht esimestel päevadel oma esimese remixi toona Eesti Laulul osalenud MIDi loost “Smile” ning Snow Patrol’i loost “Open Your Eyes”. Järgmise hetkena mäletan, kui nägin esimest korda ESKMO loo “Cloudlight” videot. Vaatasin ja kuulasin seda mitu korda järjest, mis ütleb palju, sest mul raskusi sellega, et ühtegi asja otsast lõpuni süveneda. Ühesõnaga, kui selle olin ära näinud, siis ütlesin oma õele, et vot sellist mussi võiks küll teha. Eks see mõte vaikselt naha alla puges. Aga nagu ikka kipub olema, siis elu käib elu perioodidena, seega on tõenäoline, et läheb ka see tuhin üks hetk mööda. Kes teab!

Lõpetuseks. Mis asi on NOËP? Mida see tähendab?

NOEP'i nimega on selline põnev lugu, et ... See tuli mulle pähe.