Tegijad on liigitanud lavastuse draama nime alla, mis siinkohal tähendab dramaatilisust ja äärmuseid siduvat žanrit, kuivõrd tavamõistes draama asetub pigem skaala keskele. “Skaala surmas” realiseeruvad 21. sajandi burlesk, travestialik meeleolu ja mõtteid koondav (või laialipaiskav) meelelahutus. Temaatiliselt keerleb lavastus ümber telje surm-armastus-illusioon.

Lavastust motiveerib ühelt poolt üksikisiku kestmine tühikäigul ning teiselt poolt väliste tingimuste aina jõulisemalt survestav kategoorilisus ja ekstsentrilisus. Selle kunstilise eneseväljenduse eesmärk on halle varjundeid elimineerides rajada teed ning luua ruumi tõmbe- ja tõukejõudu kogevale teadvusele.

"Midagi kujuteldamatut on kohe juhtumas, midagi mida ma poleks näinud ka oma kõige meeletumas unenäos. Kogu minu seni elatud elu, minu mõtted, minu teod, minu valikud ja valimata jätmised on toonud mind siia, sellesse hetke… aga mina – tiksun. Ainult pinget kogedes ärkab ellu marionett."

Riina Maidre on vabakutseline näitleja-etenduskunstnik Eestis. Tema tööde ühisosaks on saanud katsetuslik meetod ja kunstiline manifest, mille järgi iga järgnev töö algab eelmise tööprotsessi jälgedelt.

Nero Urke on vabakutseline näitleja-lavastaja Eestis. Oma töödes taotleb universaalset tõetunnet. Tema esitust ja loodud ruume iseloomustab detaili perfektsuse taotlus.

Esietendus on täna, 21. aprillil, järgmised etendused 22. ja 23. aprillil ning 19., 20. ja 21. mail kell 19:30 Tallinnas Kanuti Gildi SAALis. 22. aprilli etendusele järgneb vestlus, mida viib läbi Erki Otsman.

Piletid müügil Piletilevis ning pool tundi enne algust kohapeal.