Kui eelmisel aastal tegi merepäevadele uue tunnusloo ansambel Miljardid, kes andis tuntud loole täiesti uue kõla, siis sel aastal on Jaak Joala poolt kuulsaks lauldud sõnadele uue seade andnud DJ Critikal ja Robin Juhkental. Tallinna Merepäevad 2016 projektijuhi Tõnno Piigli sõnul iseloomustab selline muudatus ideaalselt ka Tallinna Merepäevi. “Kui eelmisel aastal merepäevi tutvustasime, siis tõime katusteema välja “Tuhandenäoline meri” ja kuna see mässis juba traditsiooniks saanud Tallinna Merepäevad uude kuude, siis sobis hästi, et ka vanale laulule anti täiesti uus hingamine. Kuna aga sel aastal otsustasime jääda sama tunnuslause juurde, siis leidsime, et ka Jaak Joala kuulsaks lauldud lool võib olla tuhat nägu – täpselt nagu merepäevadelgi. Läksimegi selle jutuga Dj Critikali ja Robin Juhkentali juurde ja meie rõõmuks olid nad nõus loole omapoolset tõlgendust andma,” selgitas Piigli uue tunnusloo sündi.

Lisaks uuele tunnusloole tutvustati Lennusadamas Suurel Tõllul aset leidnud üritusel ka Tallinna Merepäevad 2016 programmi, kust võib leida nii mõndagi uut ja huvitavat. Tallinna abilinnapea linnapea ülesannetes Taavi Aas sõnab, et merepäevade üks eesmärke on alati olnud pakkuda rikkalikku programmi ning meelepärast tegevust kogu perele. “Just seetõttu oleme igal aastal leida tegevusi ja atraktsioone igas vanuses külastajatele. Näiteks leiab kahest sadamast lastealad ning igal aastal on programmis olnud vähemalt üks spetsiaalselt lastele suunatud kontsert või tegevus. Sel aastal saavad lapsed osaleda Reigo Ahvena trummide töötoas. Samuti on endiselt programmis just lastele väga meelepäraseks muutunud väikelaevasõidud,” rääkis Aas. Aasa sõnul on üks suurimaid positiivseid aspekte Pirita jahisadama lisandumine merepäevade programmi. “See, et oleme saanud merepäevade ala laiendada ja liita sinna juurde ka populaarse ranna on oluline samm selleks, et Tallinna Merepäevad hõlmaksid ühel päeval kogu Tallinna lahe kallast,” sõnas Aas.

Tallinna merepäevad 2016 programmist leiab teiste seas Ewert and The Two Dragons kontserdi, reedeõhtuse Singer Vingeri kontserdi, traditsioonilise purjelaevade võidusõidu Tallinn Race, isetehtud lennumasinate võistluse Karsumm – mere eri, loomulikult ei puudu merepäevadelt ka Muhu Väina regatt ning iga õhtu lõpetab ilutulestik.

Tallinna Merepäevad 2016 toimuvad 15.-17 juulini hõlmates enda alla Lennusadama, Noblessneri sadama, Vanasadama ja Pirita jahisadama. Ürituse programmiga saab alates homsest lähemalt tutvuda www.tallinnamerepaevad.ee veebilehel.