Pilguheit talendisaate köögipoolele

Vello edu on seda suurem saavutus, et algsete pürgijate arv ulatus suisa tuhandetesse — kõigi kandeerijate hulgast valiti telesaates näitamiseks välja kõigest 300 ning alates juuli algusest on osaliste arv kuivanud kokku 80-90 peale. “Kohtunike kärbetega neljast saatest olin mina teises ning nendest voorudest liikus edasi 4x7 ehk 28 vōistlejat, lisaks veel “kuldse nupuga” edasipääsejad. Selgituseks, “kuldse nupu” vajutamisega lähetati 5 esinejat otse veerandfiaali ning nemad pääsesid saate lōpus uuesti kohtunike ette minemisest. Igal kohtunikul oli vōimalik seda kasutada vaid korra ning viiendana vajutas nuppu saatejuht Nick Cannon. Võib-olla osalevad lisaks ka mōned tagasikutsutud, mis tähendab, et live show’s astub üles tōenäoliselt tiba üle kolmekümne veerandfinalisti ja see saab toimuma Dolby Theatre’s, kus on juba üle kümne aasta järjest jagatud Oscareid,” jutustab Vello.

Koos saatejuht Nick Cannoniga

5 tüüpi: lauljad, koomikud, mustkunstnikud, tantsijad ja stuntsid

Vello aitab aru saada ka erinevate vōistlejate liigitusest ning jagab nad laias laastus viide kategooriasse: lauljad, koomikud, mustkunstnikud, tantsijad ja stuntsid ehk kōik eriliste annetega kaskadöörid, tsirkuseartistid ja muud säärased tegelased. “Minu numbritega on kōige lähedasem Sofie Dossi, suurepärane 14-aastane artist, kes muuhulgas kätel seistes varvastega vibu laseb. Tema number meeldib mulle enam kui mōni kuu tagasi “Britain’s Got Talent” saates samuti Simon Cowelli silme ees sarnase trikiga üles astunud Orissa Kelly. Suurepärast žongleerimisnumbrit on näidanud ka Ukraina päritolu Viktor Kee, kes on kümmekond aastat töötanud Cirque du Soleil rändtsirkuses ja osalenud ka Monte Carlo tsirkusefestivalil,” tutvustab ta enda lemmikuid konkurente.

Koos noore akrobaadi Sofie Dossiga

“Selliseid trikke nagu minul, pole ma kuskil kohanud!”

Saates osaleb Vello sõnul nii noori lootustandvaid artiste, kui ka Las Vegases aastaid töötanud elukutselisi akrobaate, kellest paljud on juba välja langenud. “Kes tahab minu numbreid ja ka näiteks vaatajate arvu teistega vōrrelda, võid uurida Youtube’s “America’s Got Talent” lehte — sealt võite ise näha, et seni on mul läinud suurepäraselt. Minu pōhiline trump on ainulaadsus, plahvatusliku jōuga painduvusharjutuste tegemine. Ma olen näinud ja koos töötanud endast palju painduvamate artistidega, aga selliseid trikke nagu minul, pole ma kuskil kohanud. Kui keegi leiaks, oleksin meeldivalt üllatunud. Tsirkusemaailmas on väga levinud teiste kopeerimine, mind on väga raske millegi uudsega üllatada,” analüüsib ta enda edu tagamaid. “Kuigi lauljate ja koomikutega on igas mōttes peaaegu vōimatu vōistelda…,” tõdeb ta siiski.

Koos kaskadööridega pundist Amazing Sladek

Hammastega kõrgustes rippumine polegi kõige ohtlikum osa…

Lisaks ainulaadsusele võivad Vello trikid väiksemagi eksimuse korral ka väga kurvalt lõppeda — seda tunnistab ta ausalt ja paljastab üllatuslikult, et viimase soorituse juures polnud hambaidpidi mööda trossi veeremine sugugi kõige ohtlikum element. “Selleks oli hoopis 18 sentimeetri laiusel poomil jalad kaela taga galopeerimine, mida sooritasin esmakordselt,” räägib ta. “Kogu rekvisiit oli asetatud metalläärtega alustele, selja poole poleks tahtnud küll kukkuda… Aga riskida vōivad ainult need, kes oskavad! Zip-line’i ehk horisontaalsel trossil liuglemist olen teinud elus varasemalt vaid korra, Eesti talendisaates. Kui juba hammastega kinni olen, siis tuleb lihtsalt lōpuni vastu pidada. Kōige keerulisem oli kahelt kaablilt horisontaalsele trossile üleminek ja enda vallapäästmine, see idee tuli muide juba pärast esimest vooru, kui olin kõigest kaks tundi maganud ja alles unesegane — teostuseni oli siis jäänud tiba üle kolme nädala,” võtab ta triki pulkadeks lahti.

Vello "America's Got Talent" lava taga

Aitäh, Ameerika!

Ameerika on igal juhul Vellole kustumatu mulje jätnud ning emotsionaalse inimesena ei pelga ta oma poolehoidu selle maa ja rahva suhtes ka näidata. "Pärast esimest vooru Pasadenas, kui kogu show oli juba läbi, läksin veel korraks lavale, kus polnud enam mitte kedagi ja seal tuli kange tahtmine suudelda punast risti, mille peal äsja olin seisnud ja edasi pääsenud. Teises voorus CBS telekanali stuudios tuli kiusatus seda korrata - tunnetasin, et maa suudlemine oli austus pinna vastu, mis meid kannab. Sel hetkel tundsin: “Aitäh, Ameerika!” Ja kallid kaasmaalased, kes te teate, et olen Eestimaa patrioot, ärge pahandage, et enamus postitusi olen teinud inglise keeles. Arvestades asjaolu, et live show’s hääletab Ameerika publik, on praegusel hetkel esmatähtis nende poolehoiu vōitmine. Eesti lippu hoian ma ikka kōrgel!" lubab ta.

Vello abikaasa Aita Vaher