PÖFF ning Rode Kingikaubamaja ühendasid oma jõud ning panid kohalikule käsitööle õla alla, et Eesti disain ning näputöö jõuaks kõikjale. Koostöös graafikadisaineri Jane Sipelga ning erinevate Eesti käsitöötootjatega on festivali tarbeks valminud ainulaadsed PÖFFi meened.

Rode Kingikaubamaja projektijuht Helen Vaikre sõnul üritati PÖFFi teemaliste meenete kollektsiooni väljatöötamisel keskse ideena luua humoorikas võtmes praktiliste tarbeesemete valik, mis ei ole mõeldud vaid koduriiulite kaunistuseks, vaid otstarbekaks kasutamiseks.

“Meie peamine idee oli valmistada festivali külastajatele niinimetatud “ellujäämiskomplekt”, mis aitab kinoarmastajatel võtta festivalilt maksimumi stiilselt ja mugavalt. Meenekollektsiooni praktilisus aga võimaldab kasutada valmistatud tooteid ka edaspidistes tegemistes ning ühtlasi on tegemist vahvate kingiideedega,” ütles Helen Vaikre.

Näiteks leiab PÖFFi meenete valikust T-särgi, mille kandja teeb maailmale koheselt teatavaks, et tegemist on professionaalse “pöffihundiga”. Festivalil kõige vajaliku kaasaskandmiseks on valmistatud riidest kott, kuhu mahuvad PÖFFi sümboolikaga termokruus, mis aitab olemise soojana hoida, muljete jäädvustamiseks mõeldud märkmik või magnet-pudeliavaja, millega saab avada Saku Õlletehase poolt loodud Pimedate ööde eripruuli Humulus Lupus.

Valikus on samuti helkur, mis aitab pimedas öös kenasti välja paista, külmi ilmu aitavad aga üle elada kokkupandav vihmavari, soojad sokid, looduslik pöffihundi huulepalsam, vilditud seep ja jääpitsid. Moejüngritele pakutakse hundikujulisi kõrvarõngaid ja prosse. Sõpradele ja sugulastele saab aga saata PÖFFi muljetega kirju ja postkaarte, kasutades erilist PÖFFi postmarki.

PÖFFi teemaline pop-up suveniiripood avati Pimedate Ööde Filmifestivali avamispäeval Solarise keskuse aatriumis 0-korrusel ning pood jääb avatuks festivali lõpuni, 27. novembrini.