Esmakordselt Euroopa võistluste ajaloos on tantsulahingusse oodata spetsiaalselt BOE16 jaoks kokku pandud USA meeskonda, mis koosneb nelja meeskonna tipptantsijatest, kes kogunud arvukalt tiitleid maailma erinevatelt võistlustelt.

Oma BOE tiitlit tuleb kaitsma ka eelmise aasta võitnud crew Koreast — Fusion MC, kes on oma võistkonnas korrektiive teinud, et tiitlit kaitsta. Eestist on otse peaüritusele pääsenud valitsev Eesti Meister Crossing Stream Crew.

“BOE on üldse ainuke maailma tasemel battlitega võistlus kogu Põhja-Euroopas sellel poolaastal,” kinnitas BOE peakorraldaja Oliver Soomets. “Oleme suutnud seda taset hoida viimasel viiel aastal ning tugevaid crewsid ja solo-tantsijaid tuleb järjest juurde. Näiteks BOE hommikune eelvoor võiks olla lausa eraldi maailmaklassi võistlus. Eelvoorudesse on juba registreerunud väga tugevaid crewsid, kes nende endi sõnul BOE-d võitma tulevad!” on Soometsale teada mitmete tugevate crew’de tõsised plaanid.

BOE on väljund maailma Eesti ja naaberriikide tantsijatele, keda edu korral on peale BOE-d kutsutud paljudele maailmas toimuvatele võistlustele. BOE-d jälgivad kogu maailma suurürituste promootorid ja korraldajad, sest siit on leitud andekaid tantsijaid, kes ka teistel suurüritustel finaalidesse jõuavad. BOE-l on esindatud läbi eelvoorude veel sajad oma riikide tipptantsijad Eestist, Lätist, Leedust, Valgevenest, Ukrainast, Soomest, Rootsist, Gruusiast, Venemaalt, Kasahstanist, Usbekistanist ja mujalt.

Žürii erikülalistena saabuvad BOE-le breiktantsijaid hindama paljude suurvõistluste staar ja oma ala maailma parim power mover bboy Pocket Koreast, BOE resident kohtunik Focus (Flow Mo, FIN) ja Gipsy (Predatorz crew, RUS). Poppingut hindab Baturo (Saint Panthers, RUS), krump kategooriat Tchozn aka Lil Maddman (NDL) ja hiphop kategooriat Kanon (FRA) .Õhtut viib kuuendat aastat järjest läbi pöörane elav legend MC Trix Inglismaalt, kes on hiphoptantsu ja breiki harrastanud juba 1980ndate algusest.

Lisaks meeskondlikule tantsulahingule astuvad BOE-l üles mitmed värvikad kujud ka teistes kategooriates: võistluse kavas on ka popping, hiphop, krump kategooriad ning b-boy üks-ühe vastu võistlus, millest osavõtt on kõigile avatud. Noorte suure huvi tõttu on lisandunud varem juba laste breiktantsu battled ja sellest aastast lisandub hip-hop noorte (kuni 16-aastastele) kategooria.

Võistlustele eelnevad workshopid, mille info tuleb peagi BOE16 lehele. Võistlused algavad 10. detsembril eelvoorudega kell 11, finaalid saavad stardi umbes kell 18 ning vältavad kella 22ni õhtul. Võistluse eelvoorud toimuvad paralleelselt neljal laval: fuajeelaval tantsitakse hiphopi ja toimuvad poppingu ja krumpi eelvoorud ning pealaval peetakse breigilahinguid. Noorte eelvoorude tantsulahingud toimuvad sissepääsu alal ja teise korruse fuajee klaassaalis. Kõigi kategooriate finaalid toimuvad õhtuse peaürituse pealaval.

Pärast võitjate auhindamist suundub kogu rahvusvaheline tantsijate seltskond klubisse Tempo, kus toimub BOE16 ametlik järelpidu.

Põhja-Euroopa suurimaks rahvusvaheliseks breigi- ja tänavatantsude võistluseks kasvanud Battle of EST piletid on müügil Piletilevi müügipunktides üle Eesti.

Vaata ajakava ja võistlejate nimekirja BOE 2016 www.boe.ee lehelt.