1. "Võlur Oz" ("The Wizard of Oz")

Algupärane Plekkmees pidi rollist ära ütlema, sest hingas sisse alumiiniumipõhist grimmi ning see nakatas tema kopsud. Kurja nõia näitleja ja tema kaskadöör said mõlemad viga, kui ühe triki ajal ei käitunud pürotehnika nii nagu vaja. Isegi Toto (koer) murdis võtete ajal käpa.

2. "Atuk" (1971)

Kõik, kes tahtsid filmi põhirolli endale, surid: John Belushi, Sam Kinison, John Candy, Chris Farley, Phil Hartman ja Michael O’Donoghue. Film põhines Tod Carrolli "neetud" stsenaariumil, mis omakorda põhines romaanil "The Incomparable Atuk". Lugu räägib Alaskast New Yorki sattunud inuitist, kelle jaoks on moderne maailma võõras ja imelik. Kõik näitlejad kippusid pärast põhirolli vastu võtmist surema ning seetõttu jäigi film tegemata.

Sam Kinison jõudis isegi 1988. aastal filmimisega alustada, kuid ei saanud produtsentidega läbi ning loobus tervest projektist. Ta suri neli aastat hiljem.

Michael O’Donoghue ja Phil Hartman jõudsid ainult stsenaariumit lugeda ning ka nemad surid noorelt.

Selle põhjal võib lausa järeldada, et sellist asjade kokku langemine polnud juhus, vaid selle taga olid justkui müstilised jõuad, mis ei soovinud, et valmiks film, milles valge Ameerika mees kehastaks lääneeskimot.

3. "Põhjuseta mässaja" ("Rebel Without a Cause",1955)

Kõik neli põhilist staari surid enne 45-aastaseks saamist ning enne kui nende karjäär jõudis täiesti tippu jõuda: James Dean suri autoõnnetuses, Sal Mineo pussitati röövi käigus surnuks, Natalie Wood uppus ning Nick Adams suri üledoosi tagajärjel.

4. "Tänapäeva apokalüpsis" ("Apocalypse Now",1979)

Vahest üks kuulsamaid "põrguliku" valmimisprotsessiga filme, mis kunagi tehtud. Peaosatäitja Martin Sheen tarbis võtetel kogu aeg alkoholi ning teda tabas infarkt, Dennis Hopper tarbis kokaiini ning režissöör Francis Ford Coppola ähvardas end korduvalt ära tappa. Lõpuks tabas teda hoopis epileptiline haigushoog.

Filmi suurim staar Marlon Brando jõudis võtetele ootamatult ülekaalulisena. Ta ei teinud, mida temalt paluti ning lõpuks muudeti kõik tema jaoks mõeldud stseenid ümber ja näitlejat filmiti enamjaolt varjudes. Kõigele vaatamata kujunes "Tänapäeva apokalüpsis" filmiajaloo tähtsamaks filmiks, mille valmimisest annab hea ülevaate dokfilm "Hearts of Darkness: A Filmmaker's Apocalypse".

5. "Kristuse kannatused" ("The Passion of the Christ",2004)

Mel Gibsoni ehmatavalt verine film Kristuse viimastest päevadest pani proovile nii vaatajad kui filmitegijad. Näiteks tabas abirežissöör Jan Michelini välk lausa kaks korda ning Kristust kehastanud Jim Caviezel sai ühe korra välguga pihta. Mõlemad jäid ellu, kuid filmi temaatika tekitas kohe kuulujutud nagu üritaks keegi või miski võtteid peatada.

6. "Poltergeist" (1982)

Neli filmis mänginud näitlejat surid kuus aastat pärast linastumist: teismelist peretütart kehastanud Dominique Dunne kägistati poisssõbra käte läbi surnuks, filmis vaimude huviorbiidiks kujunenud väikest tütart kehastanud Heather O’Rourke suri 12-aastaselt haruldase haiguse tagajärjel enne "Poltergeist III" linastumist (film pühendati temale). "Poltergeist II" mänginud Will Sampson suri sidekoehaiguse tagajärjel ning samuti teises osas üles astunud Julian Beck suri kõhuvähki.

Ühte peaosatäitjat kehastanud JoBeth Williams väitis, et iga kord kui ta võtetelt koju saabus, olid pildid tema kodus alati viltu. Ta korrastas need iga kord, aga järgmine õhtu olid need jälle viltu. Ta väitis, et filmi produtsent Steven Spielberg kasutas filmi viimaste stseenid filmimisel päris inimeste skelette, sest nii olevat olnud odavam.