"Salazari kättemaks" on seni kõige lühem ning ka ainuke terves seerias, mis pole reaalselt Kariibidel filmitud. Tuntud seeria jätkab endale omases tempos ja huumoris, kasutades loodud valemist viimse piisani, lootuses korjata kokku suures koguses magusat kassadollarit.

"Salazari kättemaks" on sisuliselt frantsiisi elluärataja: lisatud on noored tegelased ning korratakse esimese filmi sisu, kuni lausa stseenide üks-ühele kordamisele. Eelmisest osast on tegevustik liikunud dekaadi jagu tulevikku, kus Willi (Orlando Bloom) ja Elizabethi (Keira Knightley) poeg Henry (Brenton Thwaites) proovib leida viisi, kuidas isa jubedast mereneedusest vabastada (tuleb tuttav ette?). Uus naispeaosaline on noor Kaya Scodelario, kes on Carina Smythi rollis. Carina on horoloog ja astronoom, kelle käes on kaart, mida ükski mees (tema on õnneks naine) ei suuda lugeda.

"Kariibi mere piraadid: Salazari kättemaks"

Antud kaart viib Poseidoni kolmhargini, mis kontrollib tervet maailma merd ning omab jõudu murda iga needus, seega Henry ja Carina teed ristuvad üpris kiiresti. Kapten Jack Sparrow on taaskord ilma meeskonnata, joob palju ning vahetab oma salapärase kompassi veinipudeli vastu, mis vabastab tema kõige suurema hirmu - Kapten Salazari. Teekonnal Kapten Sparrow poole hävitab Salazar kümneid piraadilaevu, mis kuuluvad Barbarossale (Geoffrey Rush), seega nüüd ühendavad kõik neli jõud leidmaks müütilise kolmhargi, mis on ainukene asi maailmas võimeline neid päästma.

Piletiraha maksavad inimesed muidugi Johhny Deppi pärast ja kõikide fännide rahustuseks saan öelda, et tema roll on samasugune nagu see on viimased paar filmi olnud. Kahjuks on puudu see nooruslik uljus ja värskus, mis on asendunud iganenud ja tüütuks muutunud huumoriga, mida enam ei jõua lihtsalt vaadata. Noored näitlejad teevad head tööd täpselt nii palju kui stsenaarium neile võimalusi annab, kuid on lõpuks kuivad ja ühekülgsed Williami ja Elizabethi koopiad.

"Kariibi mere piraadid: Salazari kättemaks"

Sarnaselt esimesele filmile on lugu tagasi maailmas, kus inimesed ei usu kummitusi ja needuseid, kuid seekord minnakse sammukene veelgi kaugemale - Poseidon on reaalselt olemas olnud ning oma kolmhargi merepõhja jätnud. Selline ehitus jätab äärmiselt palju võimalusi järgmisteks filmideks, kuid pigem on küsimus selles, et kes seda vaadata tahaks, kui Kapten Jack Sparrow enam mingil põhjusel ei peaks neis kaasa lööma.

Fännidele on hea uudis, et "Salazari kättemaks" annab natukene tausta salapärase Sparrow kompassi kohta ning näha saab ka noort Johhny Deppi ning kuidas temast sai Kapten Jack Sparrow. Samuti on filmis olemas ka Orlando Bloom ja Kiera Knightley - suuremas ja väiksemas rollis andmas oma osa teatepulga järgmistele. Ainukene positiivne üllatus on Javier Bardem, kes kehastab Hispaania halastamatut Kapten Salazari, olles esimene tõeline pahalane terves seerias. Teda on visuaalselt huvitav vaadata, Bardem teeb suurepärase töö ning Salazaril on otsene seos ka Jack Sparrow minevikuga.

"Kariibi mere piraadid: Salazari kättemaks"

Väljaspool seda on tegemist kesise filmiga isegi "Kariibi mere piraatide" seerias. Teos on nauditav neile, kellele eelmised on tuttavad ja meelejärgi, kuid uutele külastajatele ei paku see midagi - jätab külmaks, on igav ja kohati lausa naeruväärne. Disney kraabib kindlasti kokku häbiväärselt suure summa ning ajalugu on taaskord tehtud - lõbustuspargisõiduna alanud idee on kümne enim teeninud filmiseeria hulgas.