Konkursist on oodatud osa võtma nii bändid kui ka üksikartistid, kes viljelevad omaloomingut. Lisaks ei tohi ühegi osaleja vanus ületada 26 eluaastat.

Mullu Noortebänd 2016 tiitliga pärjatud ja ka rahvalemmiku auhinna koju viinud The Notes leiab, et just tänu Noortebändile on nende nimi inimestele tuttav ja seetõttu tuntakse nende muusika vastu rohkem huvi. “Noortebändi heakskiidupitser annab inimestele teatud kindlustunde ja seetõttu ollakse julgemad meiega tutvuma ja esinema kutsuma,” selgitasid bändiliikmed.

The Notes soovitab kõigil noortel muusikutel konkursile kandideerida, kuna lisaks võimalusele end avalikkusele tutvustada, saavad osalejad ka väärtuslikku tagasisidet oma ala professionaalidelt. “Konkurss pani meid kindlasti enda live’i paremini läbi mõtlema - seda nii lugude mitmekesisuse kui ka üldise vibe’i osas,” lisasid nad.

3. juunil valib zürii kõikide laekunud demode seast välja edasipääsejad oktoobrikuus toimuvateks poolfinaalideks ning nendega liituvad kolm bändi piirkondlikelt bändikonkurssidelt. Praeguseks on toimunud Rapla Vesiroosivisioon, kust kindlustas poolfinaali pääsu ansambel Creep Party ja Tudengibänd, millest pääses edasi Homage.

Noortebänd on Eesti olulisim ning suurima kõlapinnaga bändikonkurss, mis loob parimaid tingimusi noorte muusikute mitmekülgseks arenguks ning pakub uutele tulijatele avalikkuse kõrgendatud tähelepanu.

Aastate jooksul on Noortebändi konkursist tuule tiibadesse saanud mitmed tuntud tegijad nagu Lepatriinu, The Notes, The Boondocks, Ziggy Wild, EIK, Sibyl Vane, Slippery Slope Frankie Animal ja paljud teised.