“Hallo, Kosmos!” sünnipäevafestival “Elu universumis” stardib täna kell 18 Von Krahlis ufoloog Igor Volke uue raamatu “Täiendatud ufopäevikud” esitlusega, jätkub homme, kolmapäeva õhtul kell 19 Vene kultuurikeskuses briti tippteadlase professor Brian Coxi live showga ning kulmineerub neljapäeval kell 18 Von Krahlis Kanada tuumafüüsiku ja ufoloogi Stanton Friedmani esinemisega üle telesilla.

“Saade “Hallo, Kosmos!” vaatleb teemasid, mis jäävad tihtipeale meie argiteadvuse tähelepanu piiridest välja või selle ääremaile. See on põnev seiklus sise- ja väliskosmoses, mis avardab meie maailmatunnetuse piire. Tasakaalus terviku huvides käsitleb saade lisaks sisekosmilistele sfääridele ja metafüüsikale ju ka väliskosmost ja füüsikat — saatest on tänaseks läbi käinud kodumaiste kosmoseteadlaste eliit ning hea meel on ka ellu kutsutud Kosmonautikapäeva tähistamise traditsiooni üle,” sõnab saate autor Ingrid Peek. “Tänavu on omamoodi märgiline ja ufo-aasta — muude tähtpäevade seas möödub ka 70 aastat legendaarsest Roswelli juhtumist, mis käivitas intensiivse ufo-nähtuse ilmnemise meie infosfääris. Maavälise elu otsingud on aktuaalsem teema kui kunagi varem ning inimkond peab plaani planeedilt väljapoole laienemise alustamiseks ning elu ja selle võimalike vormidega kohtumiseks. Seda kõike kosmosefestivalil arutamegi,” lisab ta.

Ufoloog Igor Volke esitleb täna avalikkusele oma uut raamatut “Täiendatud ufopäevikud”, mis on ainulaadne Eesti ufo-antoloogia. Täna, teisipäeval kell 18 Von Krahlis toimuval “Hallo, Kosmos!” sünnipäevaõhtu avalikul salvestusel sirvib Volke kodumaiseid värvikamaid ufopäevikuid ja teeb ülevaate Eesti erilisematest juhtumitest. Illusioone loob mustkunstnik Charlekas ja õhtu lõpetab kontserdiga astromuusik Urmas Sisask.

Comedy Estonia eestvedamisel jõuab Eestisse briti osakestefüüsik ja Londoni Kuningliku Seltsi liige Brian Cox, kes töötab ATLAS-e suure hadronite põrgataja juures CERN-is Šveitsis ja õppejõuna Manchesteri Ülikoolis. Laiemale avalikkusele on Cox enim tuntud mitmete BBC teadussaadete saatejuhina, kes oma kaasahaarava kõnepruugi ja olemusega muudab ka kõige keerulisemad teaduslikud mõtterännakud arusaadavaks nii entusiastile kui ka algajale. Kolmapäeval, 14. juunil kell 19 viib maailma üheks olulisemaks teaduse populariseerijaks peetud Cox publiku Vene kultuurikeskuses publiku hämmastavale rännakule läbi aja ja ruumi, seigeldes piirideta meie universumi ääremail. Show on inglise keeles.

Kanada uurija ja tuumafüüsik Stanton Friedman on ufoloogiaga tõsisemalt tegelenud juba 1960ndate lõpust, avaldanud sadakond UFO-raportit, esinenud sadadel konverentsidel üle kogu maailma ning teda peetakse ka üheks paremaks legendaarse Roswelli juhtumi asjatundjaks. Kõrgelt hinnatud oma ala ekspert Friedman on töötanud mitmetes tuuma-, kosmose ja tehnoloogiaprogrammides, muu hulgas ka salastatud projektides. Neljapäeval, 15. juunil kell 18 toimub Von Krahlis temaga ingliskeelne intervjuu üle telesilla, kus oma küsimusi saab ufouurijalt küsida ka publik. Friedmani intervjuule järgneb eestikeelne aruteluring, kus osalevad saatejuht Ingrid Peek, kodumaised ufoloogid Igor Volke ja Priit Rifk ning kõik huvilised ufofännid saalis. Õhtut rikastab kosmiliste kõladega DJ Janek Murd.

Raadio 2 saade “Hallo, Kosmos!” on iganädalane sise- ja väliskosmilistes avarustes, ilmavaadete perifeerias ja avangardis seiklev audiorännak. Seitsme aasta jooksul on raadiokuulajateni jõudnud üle 300 saate ja ligi 400 külalist meilt ja mujalt maailmast, saadet on R2 kodulehelt järelkuulatud ja alla laaditud 2,3 miljonit korda.

“Hallo, Kosmos!” 7. sünnipäev — kosmosefestival “Elu universumis”

Teisipäev, 13. juuni kell 18 @ Von Krahl

- Sünnipäevakõned, mustkunstkunstnik CHARLEKAS ja astromuusik Urmas Sisask klaveril.

- Saate avalik salvestus: IGOR VOLKE raamatu “Täiendatud ufopäevikud” esitlus ja vestlusring Eesti värvikaimatest ufojuhtumitest.

- Eesti keeles. Pilet 13 eurot.

Kolmapäev, 14. juuni kell 19 @ Vene kultuurikeskus

- Briti osakestefüüsik ja teaduse populariseerija BRIAN COX live show.

- Show on inglise keeles, kaks tundi ja vaheajaga.

- Piletid eelmüügis Piletilevis: http://bit.ly/2ryCNrP

Neljapäev, 15. juuni kell 18 @ Von Krahl

- Saate avalik salvestus: Kanada tuumafüüsik ja ufoloog Stanton Friedman live on screen — intervjuu on inglise keeles.

- Saate avalik salvestus: Intervjuule järgneb eestikeelne aruteluring, kus osalevad saatejuht Ingrid Peek, ufoloogid Igor Volke ja Priit Rifk ning ufo-huvilised saalis.

- Kosmilisi helivõnkeid valib DJ Janek Murd.

- Pilet 10 eurot.