Oma värskes raamatus pealkirjaga "Guardin Diana" ütleb Wharfe, et Diana tahtis alati ilmtingimata reisida turismiklassis ja oodata Gatwicki lennujaama järjekorras nii nagu kõik teised.

"Tahan minna ära puhkama, kuid ma ei taha mingit erilist kohtlemist, ei mingit tähelepanu. Tahan olla nagu kõik teised. Tahan olla nagu tavalised inimesed," oli Diana lausunud aastal 1990.

Paraku ei olnud printsessi jaoks rambivalgusest põgenemine nii lihtne ja turismiklassis reisides tundsid kaasreisijad ta tihti ära. Wharfe sõnul unistas Walesi printsess alati kuningliku perekonna range struktuuri eest põgenemisest.

Kui Diana külastas Veronat, otsustas ta minna Luciano Pavarotti kontserdile ja naist kutsuti ka hiljem lava taha kuulsa ooperitenoriga kohtuma. Endise ihukaitsja sõnul toimus Pavarotti ja Diana vahel kerge flirt.

Kontserdi väisamine inspireeris Dianat Veneetsiasse sõitma, et näha kuulsat Itaalia linna kuuvalguses: "Minutid hiljem sõitsime Diana, tema ema ja mina Veneetsiasse. Kaasas oli ka briti konsul Martin Rickerd, keda meie hetkeline hullumeelsus ei rõõmustanud."

"Saabusime Veneetsia politseijaoskonda veidi pärast südaööd. Diana hüppas autost välja ja hakkas Gene Kelly moodi lompides tantsima," kirjeldas Wharfe. Dianal õnnestus sõita mööda Suurt Kanalit ja näha kuuvalguses Veneetsiat.

"Kui mul oleks vaid selline vabadus kord kuus, siis oleks mu töö seda rohkem väärt," oli Diana mõtisklenud nukralt.