Autod ja kihutamine on filmides olnud alati populaarsed. Sisuliselt on see kindlapeale väljaminek, sest valdkond meeldib ühtmoodi nii naistele kui meestele. "Kiired ja vihased" filmiseeria on olnud üks kõige õnnestunumaid üldse. Vahepeal üritati teha veel autoteemalisi filme, ent osad väiksema eelarvega filmid põrusid täielikult. Arvutimängul põhinenud "Need for Speed" ei põrunudki nii palju, ent hiljem meelde tuletades polnud seal ka mitte midagi head. Korra vaadatud ja kohe unustatud.

"Pöörased"

"Pöörased" keskendub peamiselt hinnaliste ja ilusate autode röövimisele, ent kõrvale poogitakse ka ohtralt märulit. Nagu ikka käib kriminaalse maailmaga kaasas kuulirahe, plahvatused, kaunid naised ja korralik tagaajamine. Filmis pole otseselt midagi väga halba, aga samas head on ka vähe. Noored näitlejad olid pisut nõrgad, ent leidus ka väga tugevaid rolle. Scott Eastwoodi võib päris kiita, ehkki ta saaks oma andeid ka paremates filmides tõestada. Kaasa teevad veel näiteks Clemens Schick ("Murdepunkt" uusversioon) ja Simon Abkarian ("Zero Dark Thity") - mõlemad teevad filmi žanrile ja stiilile vastavalt veenva rollisoorituse.

Huvitava nimega Ana de Armas oli küll armas, ent ei pakkunud filmile midagi juurde. Kohati Scarlett Johanssonit meenutav näitlejatar on võibolla ehk liiga toores - vaatame mõne aasta pärast uuesti. Freddie Thorp, kes kehastab filmis ühte kahest vennast, oli meelelahutuslik, ent tema näotu huumor hakkas kiirelt väsitama. Igas märulis peab olema vähemalt üks tegelane, kes kogu aeg nalja viskab, ehkki naljad on kulunud ning nende mõju ammu kadunud. "Pöörased" pakub rõõmu pigem autofännidele.

"Pöörased"

Vaimustuses on raske olla, sest tuttavlik lugu ja igavad tegelased mõjuvad pigem uinutavalt. Ka peategelased ei lähe lõpuks enam korda. Seda kõike oleks justkui juba mitusada korda varem tehtud. Seega jääbki üle vaid vaadata ilusaid ja tõesti uhkeid autosid, ent samahästi võiks seda vaadata ka mugavalt kodus televiisori ees, välja kannatada reklaamipausid ja mitte midagi hullu ei juhtukski.

Selle suve hittfilmiks seda kohe kindlasti nimetada ei saa. Veebruaris linastunud "Kiirtee: Kontrolli alt väljas" ("Collide") oli sootuks parem.