1. "Supergirl" (1984) - RT: 7%

Üheks halvimaks koomiksi - ja superkangelasefilmiks peetav 1984. aasta "Supergirl" oli omal ajal ka esimene film naissuperkangelasega, kuid see filmi ei päästnud, sest 35 miljoni dollariga valminud läbikukkmine teenis tagasi ainult natuke üle 14 miljoni ning süvendas ideed, et naiskangelased ei meelita rahvast kinodesse, kuigi tegelikult ei meelita rahvast kinodesse halvad filmid, sõltumata peategelase soost.

"Supergirl" oli Christopher Reeve'i "Supermani" filmidest sündinud lisalugu, mille läbikukkumine oli nii julm, et produtsent oli sunnitud "Supermani" ekraniseerimise õigused Cannon Filmsile maha müüma. Nemad tegid muidugi veel halvema "Superman IV: The Quest for Peace" (1987), mis oli küll kassaedult oluliselt edukam. Seejärel saabus pikk vaikus ning 2013. aastal algas Zack Snyderi ja Warner Bros. stuudio DC filmiuniversumi uus tulemine järgmise Supermani filmiga "Terasmees" ("Man of Steel").

2. "Kapten Ameerika" ("Captain America", 1990) - RT: 8%

Ei, tegu pole selle uue kapten Ameerikaga, vaid varasema katsetusega nüüdseks üheks tuntumaks kangelaseks kujunenud tegelane suurele ekraanile tuua.

10 miljoniga valminud film teenis vaevu raha tagasi ja kuigi film tegi algupärase koomiksiseeria suhtes väga palju omaloomingut, saraneb see sisu poolest väga palju 2011. aasta uuele kapten Ameerika filmile "Kapten Ameerika: Esimene tasuja" ("Captain America: The First Avenger"). Mõlemas võitleb kapten Punase Kolbaga või siis inglise keeles palju paremini kõlava pahalasega Red Skull.

Täiesti ajuvaba ja uskumatult naeruväärse välimusega kapten Ameerika päästab 1990. aasta filmis muuhulgas Ameerika presidendi ka maffia küüsist.

Õnneks on meil uus "Kapten Ameerika" triloogia ("Esimene tasuja", "Talvesõdalane", "Kodusõda"), mis on muutunud järgemööda aina paremaks ning varsti näeme algselt Ameerika lipuvärve väga äratuntavalt kandnud tegelast ka "Tasujad. Igaviku sõjas".

3. "Kassnaine" ("Catwoman", 2004) - RT: 9%

2004. aasta koomiksifilm "Kassnaine" on üllitis, milles Warner Bros. Pictures ja DC Entertainment enam väga rääkida ei taha, sest nad on hõivatud DC filmiuniversumiga ("Terasmees", "Batman vs Superman", "Wonder Woman", "Õigluse liiga", "Aquaman" jpt) ja uue "Kassnaise" filmi loomisega. Seekord seisab filmi taga Joss Whedon, kes aitas luua Marveli filmiuniversumit ("Tasujad", "Tasujad: Ultroni ajastu"). See oleks teine kord, mil Kassnaine jõuab omaenda filmiga suurele ekraanile, aga tõenäoliselt alles esimene õnnestumine.

2001. aasta "Monster's Ball" eest parima naispeaosa Oscari võitnud Halle Berry oleks Kassnaise rolli isegi välja mänginud, kui režissöör ja stuudio oleksid suutnud teha adekvaatse filmi. 1993. aastast arenduses olnud ja erinevate näitlejate (Michelle Pfeiffer, Ashley Judd, Nicole Kidman) vahel liikunud "Kassnaine" linastus lõpuks 2004. aastal ning sellest sai kohe kultuslikult halb film, mis sai kriitikute poolt hävitava koondhinnangu osaliseks.

Seda näitas ka nõrk kinokassa ning 7 Kuldvaarika nominatsioon. Berry läks isegi halvima naispeaosalise Kuldvaarikat vastu võtma ning tunnistas avalikult, et film on kohutav häbiplekk tema karjääril.

Sellest on kahju, sest režissöör Pitofi eelmist filmi "Vidocq" peaksid kõik nägema. Visionäärist Ptofi režissöörikarjäär saigi tõenäoliselt "Kassnaisega" läbi, sest mängufilme tema resümeest enam ei leia.

4. "Fantastiline nelik" ("Fantastic Four", 2015) - RT: 9%

Väga kurb saatus tabas 2015. aasta "Fantastilist nelikut". Nimelt palgati lavastajatooli 12 miljoniga valminud "Chronicle" režissöör Josh Trank, kellel olid ligi 126 miljonit maksma läinud "Fantastilise neliku" jaoks suured plaanid, mis kõik lükati nurka, kui Fox hakkas kartma, et Trank ei saa hakkama ja kui stuudio avastas, et neile ei meeldigi Tranki versioon filmist.

Stuudio võttis ohjad üle ehk enamus filmist lasti viimasel hetkel ümber kirjutada ja uuesti üles võtta, režissööri tabasid seetõttu võtetel paanikahäired ja sügav depressioon. Päev enne filmi esilinastumist kirjutas Trank oma Twitteris (nüüd kustutatud), et tema versioon oleks olnud suurepärane. Sama kinnitas ka filmis näidelnud Toby Kebbell, kelle hinnangul tegi Trank väga sünge ja huvitava filmi, mida keegi kunagi ei näe. "Fantastiline nelik" kukkus kinodes läbi nii rahalises kui ka kriitilises mõttes.

5. "Elektra" (2005) - RT: 10%

Enne kui Ben Affleckist kujunes Hollywoodi üks huvitavamaid režissööre ja uus Batman, oli ta kahtlase kvaliteediga näitleja, keda nägime veelgi kahtlasema kvaliteediga filmides nagu "Daredevil", mille üks kõrvaltegelane sai ka päris oma filmi. Selleks oli Jennifer Garneri kehastatud Elektra ning filmiks oli ka "Elektra"

Rob Bowmani (alahinnatud "Tulelinn", "Salatoimikute" esimene täispikk film) lavastatud "Elektra" oli niivõrd näotu, mannetu ja ebameeldivalt halenaljakas, et tekkis küsimus, miks oma soorituse tõttu palju kriitikat saanud Jennifer Garner filmist üldse osa võttis. Näitleja sõnu tegi seda ainult lepingus olevate nõuete pärast. Eks see ütleb juba nii mõndagi.

Fox sai pärast "Daredevili" ja "Elektra" kriitilist läbikukkumist aru, et neil pole aimugi, mida nende tegelastega peale hakata, misõttu liikusid õigused tagasi Marvelile.

See oli muidugi hea otsus, sest 2015. valmis Marveli ja Netflixi ühistööna suurepärane seriaal "Daredevil", millel on hetkel kokku juba kaks hooaega. Juba 18. augustil näeme teda ka seriaalis "The Defenders", mis kogub kokku "Daredevili", "Jessica Jonesi", "Iron Fisti" ja "Luke Cage" seriaalide nimitegelased omamoodi "Tasjujate" stiilis meeskonnatööks.