Traditsiooniliselt avatakse Nostalgiapäevad Haapslaus SEE Teatri hoovis reede õhtul, misjärel toimub öösõit ehk Haapsalu ajalooliste paikade külastamine. Suure hoo saab üritus aga sisse laupäevalõunase endisaegsete sõidukite uhke paraadiga, mis kulgeb Kaubamaja ristmiku juurest Lossihoovini. Paraadile koguneb tuhandeid pealtvaatajaid ning läbi aastate on sellel osalenud sadu nõukogudeaegseid autosid, võrre, mootorrattaid, kastiautosid, jalgrattureid ja palju muid retrohõngulisi sõidukeid.

Siinkohal üleskutse kõikidele nõukogudeaegsete sõidukite omanikele – tulge esitlege oma automobiili ja lõbutsege nostalgilises atmosfääris. Eraldi registreerida pole tarvis.

Pärast paraadi toimub Lossihoovis ja parklas ka vanavara täika, autode vigursõit ning palju erinevaid esinemisi. Päeva juhib tuntud Elmari raadiohääl Lauri Hermann, kes paneb samal õhtul Haapsalu endises kinomajas ehk VanaKinos käima suurejoonelise Nostalgiadisko. See on aastate jooksul meeletult populaarseks kasvanud, sest tegemist on võrdlemisi eheda nõukogudeaegse diskoga nii muusika kui ka külastajate stiiliriietuse ja ülemeelikuse poolest.

Nostalgiapäevi väisab rahvas ka lähiriikidest, eriti Lätist ja Leedust, kuid samuti Soomest ja mujalt.

Ametliku kava leiab SIIT ja Nostalgiadisko SIIT.
Jaga
Kommentaarid