1. "Müürililleks olemise iseärasused" ("The Perks of Being a Wallflower", 2012)

Sünopsis: Koomiline ning liigutav lugu modernse klassika, bestselleri "Müürililleks olemise iseärasused" põhjal, mis räägib loo kasvamise peadpööritavatest tõusudest ning purustavatest mõõnadest. Film põhineb lavastaja Stephen Chbosky samanimelisel romaanil.

2. "Amélie" (Le fabuleux destin d'Amélie Poulain", 2001)

Sünopsis: Ettekandja Amélie Poulain (Audrey Tautou) üritab teda ümbritseva inimeste elu elamisväärseks teha ja aidata neid nende murede juures. Kuid samal ajal näib tema enda armastus Nino Quincampoix (Mathieu Kassovitz) vastu lootusetu olema.

3. "Kaua aega tagasi" ("The Way Way Back", 2013)

Sünopsis: Duncan (Liam James) on häbelikuvõitu 14aastane poiss, kes läheb koos ema (Toni Collette), tolle tahumatu poiss-sõbra (Steve Carell) ja õega suveks Cape Cod'i puhkama. Alguses on Duncanil kohanemisega raskusi, kuid varsti saab ta tuttavaks lõbusa ja sõbraliku Oweniga (Sam Rockwell), kelle kaudu saab poiss tööd ka kohalikus Water Wizz'i veepargis.

4. "Donnie Darko" (2001)

Sünopsis: Donnie Darko on keskkooli õpilane, kellel on mitmeid vaimseid probleeme. Tema psühhiaater arvab, et poiss põeb skisofreemiat. Donnie ise aga usub, et ta on avastanud võimaluse ajas rännata, muuta asjade kulgu ja näha asju, mida teised ei näe ...

5. "Lars ja Nukk" ("Lars and the Real Girl", 2007)

Sünopsis: Lars (Ryan Gosling) on kohmakalt arg mees, kes elab väikses linnakeses. Kaua aega pole olnud tal tüdruksõpra, ning ühel päeval otsustab ta midagi ette võtta. Ta toob koju oma unistuste tüdruksõbra, nuku mille ta tellis internetist. Lars'i vend ja õde on tema pärast väga mures, ning nad pöörduvad tema pärast arsti juurde. Arst selgitab neile, et ainuke viis Lars'il sellest hullusest lahti saada, on vaja temaga kaasa mängida. Varsti teab sellest terve linn, ning kõik hakkavad hoolima nukust, sest nad hoolivad Lars'ist.

6. "Tabamatu ilu" ("American Beauty", 1999)

Sünopsis: Lester Burnham (Kevin Spacey) on keskealine mees, kelle elu ei lähe just kõige paremini. Lesteri päevad on üksluised ja igavad ning päeva tipphetkeks on dusi all onaneerimine. Tema abikaasa Carol (Annette Bening) ja tütar Jane (Thora Birch) peava teda täielikuks luuseriks. Kõik see aga muutub ühel ilusal päeval kui Lester kohtab oma tütre klassiõde Angelat (Mena Suvari). Sellest hetkest mõtleb Lester vaid Angelast ja otsustab enda elu muuta. Ta hakkab ennast treenima, lahkub töölt jms.

7. "Edward Käärkäsi" ("Edward Scissorhands", 1990)

Sünopsis: Edward (Johnny Depp) on ühe osava leiutaja pooleli jäänud kätetöö, sest tema looja suri enne, kui ta enda tööga valmis sai. Seetõttu ongi tal käte asemel teravad käärid. Ühel päeval leiab hoolas külaelanik (Dianne Wiest) üksiku Edwardi leiduri elukohast ning otustab ta enda koju elama võtta. Edwardist saab kiiresti külaelu asendamatu liige tänu enda heale juukselõikusoskusele. Kuid elu ei lähe edasi nii roosiliselt ...

8. "Aedade osariik" ("Garden State", 2004)

Sünopsis: Andrew Largeman (Zach Braff) naaseb pärast ema enesetappu matusteks kodulinna, mida ta juba 10 aastat külastanud pole. Seal üritab ta enda mineviku ja oleviku osas selgust saada, et leida tee tulevikku.

9. "Suvekuningad" ("The Kings of Summer", 2013)

Sünopsis: Suvi. Sõbrad. Seiklus. Harva suudab mõni film võtta nii hästi kokku teismeliseks olemise humoorika liialduse; selle segase ja hüsteerilise üleminekufaasi võlu ja valu. Üleminek ei tähenda ideaalis lapsepõlve asendumist täiskasvanueaga, vaid segu neist kahest, kus kummastki haaratakse kaasa lõbusamad, ilusamad ja südamlikumad tükid ning seotakse ebatäiuslikult paeluvaks käkiks. Palju nakkavat huumorit, ilusat loodust ja sürreaalseid kõrvalepõikeid.

10. "Walter Mitty salajane elu" ("The Secret Life of Walter Mitty", 2013)

Sünopsis: "Walter Mitty salajane elu" on lugu kontorilaua taga vaevlevast unistajast (Ben Stiller), kellele meeldib põgeneda oma hallist elust värvikirevasse fantaasiamaailma, mis on täis kangelaslikkust, romantikat ja seiklusi. Kui ohtu satub Walteri ja tema hea kolleegi Cheryli (Kristen Wiig) töökoht, asub Walter viimaks tegutsema reaalses maailmas. Sellest teekonnast saab erakordsem seiklus kui kõik see, mida ta seni oli suutnud oma kõige lennukamateski fantaasiates ette kujutada.