1. "Submariin" ("Submarine", 2010)

Sünopsis: Peategelane Oliver Tate on segaduses teismeline, kes on sunnitud žongleerima kaht palli, või tegelikult isegi kolme. Ühe käega üritab ta hoida üleval vasttekkinud suhet klassiõe Jordanaga (Yasmin Paige), teisega päästa oma vanemate metsaminevat abielu, ja kuskil seal keskel sekkub mängu filmi show stopper Paddy Considine kohaliku sensitiivi Graham Purvise rollis, kes asub innukalt lahti muukima pereema kolmandat silma.” (Tristan Priimägi, Kinoleht “La Strada”).

2. "Frances Ha" (2013)

Sünopsis: Frances elab NYC’s, aga tal pole nagu päris oma pesa. Frances tantsib tantsustuudios, aga ta pole ikka päris tantsija. Francese parim sõbranna on Sophie, aga nad tegelikult ei räägi enam eritil. Frances elab pealaest jalatallani unistades, mõistes samal ajal, kuidas ta reaalsusest üha kaugemale irdub. Frances läheb nädalavahetuseks Pariisi, aga tal pole tegelikult selleks raha. Frances tahab nii palju rohkemat kui tal on kuigi see, mis tal on, on päris hea. Francese pöid on elust pehme ning võlgu saab ju järgmisest palgast ka maksta. Frances, ha.

3. "Karge meele igavene sära" ("Eternal Sunshine of the Spotless Mind", 2004)

Sünopsis: Joel (Jim Carrey) ning Clementine (Kate Winslet) on paar, kel on olnud küllaltki rahutu ning omapärane suhe. Kuid ühel päeval laseb Clementine kõik nende ühised mälestused enda peast eemaldada. Suurde masendusse langenud Joel pöördub seepeale Dr. Mierzwaiki (Tom Wilkinson) poole ning laseb Clementine'l ka enda peast kaduda.

Protsessi käigus, kui Joel'i mälu tasapisi kustub, avastab ta nende ammu-ununend kire ning üritab seepärast veel alles oleva mälu alles jätta. Nüüd on Dr. Mierzwaikil ning tema meeskonnal tükk tegemist, et protseduur peatada ...

4. "Temake" ("Her", 2013)

Sünopsis: Lähituleviku Los Angeleses elav Theodore Twombly (Joaquin Phoenix) on keerulise sisemaailmaga tundeline mees, kes teenib elatist teistele inimestele ilusate personaalsete kirjade kirjutamisega. Peale pika suhte lõppemist hakkab murtud südamega meest paeluma uus operatsioonisüsteem, mis on programmeeritud igale kasutajale individuaalselt ja peaks omama ehtsat intuitiivset inimloomust. Peale oma isikliku opsüsteemi käivitamist tervitab teda „Samantha“ (Scarlett Johansson) – nutika, läbinägeliku, tundelise ja üllatavalt hea huumorisoonega naise hääl. Üksteist tasapisi tundma õppides kasvab nende sõprus ja tärkab armastus.

5. "(500) päeva armastust" ("(500) Days of Summer", 2009)

Sünopsis Tom (Joseph Gordon-Levitt) kirjutab õnnitluskaartide jaoks tekste, aga ta pole ise seejuures sugugi õnnelik. Tema rahulik elu keeratakse pea peale päeval, mil Summer (Zooey Deschanel) ta ootamatult maha jätab. Pärast seda kerib vaene poiss oma peas edasi-tagasi neid 500 päeva, mis nad koos olid, et mõelda välja, mis siis ikkagi valesti läks.