The Wall Street Journali 1. novembri artiklist selgub, et Disney nõuab "Viimased Jedid" näitamise eest kinodelt esimese nelja nädala piletimüügi eest 65%, kuigi tavaliselt on selleks 55% ning kinod peavad näitama filmi nende kõige suuremates saalides.

Kui USA kinoketid ja väiksemad iseseisvad kinod ettenähtud reegleid ei järgi või kui nad võtavad mõned "Viimased Jedid" seansid ilma Disney loata kino suurematelt ekraanidelt esimese nelja nädala jooksul maha ja näitavad filmi hoopis väiksematel, siis lisandub ka trahv, milleks on lisa 5% piletitulust.

Suuremate kinokettide jaoks pole see probleem, sest neil on suure ekraaniga saale mitmeid, aga näiteks ainult kahest saalist elatuvate väiksemate kinode jaoks võib see olla väga tülikas, sest tähendab, et pea kuu aega peavad nad näitama oma suurimas saalis ainult ühte filmi.

2015. aasta "Jõud tärkab" eest nõuti esimese nelja nädala jooksul samuti 65% piletitulust, aga siis polnud reeglite rikkumise eest 5% trahvi piletitulu pealt, mis tähendab, et paljud kinod maksavad olude sunnil tuludest lausa 70% levitajale.

Mida see tähendab kinode jaoks? Paljudel kinodel on eelnevad kokkulepped teiste levitajatega, mis tähendab, et nad ei saa kõiki Disney nõudeid täita ja filmi kõikides suuremates saalides neli nädalat järjest näidata. Disney selle koha pealt allahindlust ei tee ja kui kinod ei ole reeglitega nõus, siis ei saa nad ka näidata tõenäoliselt selle aasta edukaimat filmi, mis toob kinodesse niikuinii rekordilised massid

"Jõud tärkab" teenis 2015. aastal 18. detsembril alustades üle 2 miljardi dollari ning "Viimased Jedid" võib selle numbri ka ületada ning muidugi purustada ka avanädalavahetuse kassatulu rekordeid.

Sellele aitavad muidugi kaasa Disney plaan näidata filmi võimalikult paljude kinode võimalikult paljudes saalides ja teenida lisa nende pealt, kes reegleid rikuvad. See kõik tähendab, et "Viimased Jedid" kujuneb Disney jaoks pööraselt edukaks.