1. "Muumia tagasitulek" ("The Mummy Returns")

Järg 1999. aasta "Muumiale". Filmi eelarve oli 98 miljonit ning see teenis tagasi uskumatud 433 miljonit. Režissöör Stephen Sommers, peanäitlejad Brendan Fraser, Rachel Weisz ning muumiat kehastanud Arnold Voosloo olid kuulsuse tipus ja kuigi filmi ei olnud kriitikutele meeltmööda, saavutas see kõigele vaatamata siiski edu.

Ilusat pilti rikkus üks suur must plekk. Kuidas sai toona toona väga suure-eelarveliseks projektiks loetud filmis olla nii viletsad efektid? Film ise oli suurepäraste efektidega, aga üks koletis täiesti lõpus nägi välja nagu oleks see pärit olnud väga vanast videomängust. Vahel võib raha otsa saada ja efektid poolikuks jääda, aga siis leitakse ikka mingi uus lahendus, et kinno ei jõuaks poolik film.

2. "Matrix 2: Reloaded" ("The Matrix Reloaded")

Eelarve oli ligi 150 miljonit. Film leiab küll suures osas aset virtuaalreaalsuses, kuid see ei põhjenda, miks näeb Neo selles võitlusstseenis välja nagu ilmselge nukk.

3. "Sõrmuste isand: Kuninga tagasitulek" ("The Lord of the Rings: The Return of the King")

Triloogia viimane pidi ületama kõik varasemad ja seda film just tegigi. Viimane osa teenis rekordilised 11 Oscarit (filmiajaloos on seda veel teinud ainult kaks filmi - "Ben-Hur" ja "Titanic"). 94 miljonilise eelarve juures teeniti tagasi lausa üle miljardi. Filmis oli rekordiline kogus arvutiga loodud efekte ning need nägid enamjaolt suurepärased välja, mistõttu oli 11 võidetud Osari seas ka kuldmehike parimate arvutiefektide eest.

Filmis on aga üks stseen, mis mitte kuidagi ei tööta. Kui kõik muu näeb hea välja, siis see rikub pildi kohe ära. Pean silmas stseeni, kus Legolas võtab maha oma seni suurima saaklooma, aga see näeb pehmelt öeldes veider välja.

4. "Escape from L.A."

Järg 1981. aasta filmile "Escape from New York". Järje jaoks loodi 50 miljonilise eelarve abil aga kultuslik stseen, kus peategelased surfavad keset linna hiiglasliku laine peal. 50 miljoniga oleks võinud siiski natuke rohkem vaeva näha.

5. "Blade II"

See film on harukordselt hea meelelahutus. "Hellboy", "Paani labürindi" ja "Vaikse ookeani võitluse" režissöör Guillermo del Toro teab väga hästi, mis vaatajatele meeldib. Seeria teine osa nägi väga stiilne ja efektne välja. Stuudio andis filmi jaoks kopsaka 54 miljonit, kuid ometi otsustati sisse panna see videomängulik, täiesti ebausutav ja lihtsalt veider stseen.