1. Peter Cushing ja "Rogue One: Tähesõdade lugu" ("Rogue One: A Star Wars Story", 2016)

Peter Cushing suri 1994. aastal 81-aastasena, aga see ei takistanud filmitegijatel teda "Star Warsi" jaoks tagasi toomast.

PILT: Peter Cushing 1977. aasta esimeses "Star Warsi" filmis ja tema digitaalne versioon 2016. aasta filmis "Rogue One: Tähesõdade lugu".

Muidugi ei olnud see kerge ülesanne.

2. Carrie Fisher ja "Rogue One: Tähesõdade lugu" ("Rogue One: A Star Wars Story", 2016)

Fisheri puhul on asi natuke keerulisem, sest filmi linastumise ajaks polnud ta veel meie hulgast lahkunud ning filmi jaoks muudeti näitleja lihtsalt arvuti abil nooremaks, et ta vastaks esimese osa sündmustele.

PILT: Carrie Fisher 1977. aasta esimeses "Star Warsi" filmis ja 2016. aasta filmis "Rogue One: Tähesõdade lugu".

Tulemus polnud maailma parim, aga ajas asja ära.

3. Philip Seymour Hoffman ja "Näljamängud: Pilapasknäär" ("The Hunger Games: Mockingjay", 2014-2015)

"Näljamängude" filmiseeria viimane osa "Pilapasknäär" linastus kahes osas, aga kahjuks lahkus Philip Seymour Hoffman meie hulgast enne filmide lõplikku valmimist.


Seetõttu ei jäänud filmitegijatel muud üle kui mõned tema võtmestseenid digitaalselt luua, aga selle asemel, et teha ta Fisheri ja Cushingu stiilis arvutiga, läheneti olukorrale teisiti ning Hoffmani puudu jäänud stseenid tehti valmis nii, et polnud vaja nägu otseselt digitaalselt taasluua.

4. Oliver Reed ja "Gladiaator" ("Gladiator", 2000)

Reed suri keset võtteid infarkti tõttu, mis tähendas, et filmitegijad kulutasid rekordilised 3.2 miljonit ühe olulise efekti peale ja selleks oligi praktiliste vahendide ja digitaalsete efektide abil loodud Reedi nägu, et ta saaks ka pärast surma esitada võtmestseene.

Ja tulemus oli oma aja kohta väga hea.

5. Paul Walker ja "Kiired ja vihased 7" ("Furious 7", 2015)

See on film, mis lausa peab siin nimekirjas olema, sest see töö, mis kulus filmitegijatel kogu filmi ümber ehitamise ja Walkeri loomise peale, oli lausa hämmastav.

Walkeri vendade ja digitaalsete efektide abiga tehti Paul Walkerile austusväärne luigelaul.

Ja kuidas seda tehti?