1. Seal – Kiss From A Rose ("Batman Forever", 1995)

Seda armidega näoga meest teavad ilmselt kõik. Ta on Henry Olusegun Adeola Samuel ehk artistinimega Seal. Just see pala on populaarseks saanud tänu filmile "Batman igaveseks" ("Batman Forever"), mis küll ebaõnnestus, ent pakkus tohutult head muusikat, kus oli mitu suurepärast lugu. "Kiss from a rose" on üks neist. Pala, mida tunneb ilmselt iga kolmas inimene üle kogu maailma ning on Seali üks armastatumaid hittpalasid. "Kiss from a rose" ilmus esimest korda 1994. aastal ning avaldati uuesti 1995, mil ilmus "Batman igaveseks" ja läks kohe edetabelite tippu.

2. U2 – Hold me, thrill me, kiss me, kill me ("Batman Forever", 1995)

Mõnusalt käreda ja riukaliku alatooniga pala, mis õnneks võ kahjuks sattus taaskord põrunud ja fännide poolt küllaltki vihatud Batmani filmi. Pala on aga sedavõrd tugev, et seda võib nautida võimsa kõlarisüsteemiga ka 2018. aastal.
See ilmselt tõestab ka seda et Iiri rokkbänd on valmis saanud ühe erakordselt hea looga. Lugu, mis rokib korralikult ka nüüd ja imestan, et seda viimasel ajal nii vähe kuulda on. Palas kuuldavad saatanlikud helid ja sünge tunne sobib ideaalselt Batmani ja tema kurikaelte maailma.

3. Jamiroquai – Deeper underground ("Godzilla", 1998)

See rokilikult gruuviv pala pärineb filmist "Godzilla". Kui 1998. aastal see suur koletis meie kinodes maandus, tundus see ju lahe, ent aja möödude mõistsid palju, et filmina oli tegu suure põrumisega. Nostalgiahetki võib "Godzilla" vaatamine ju tekitada, meenutades uhkeid aegu omaaaegses superkinos "Kosmos", aga muusika on siiski parem. Jamiroquai "Deeper undrground" oli ka boonusloona Jamiroquai neljandal stuudioalbumil "Synkronized" ning eriväljaandel nende viiendal albumil "A Funk Odyssey".

4. Elton John – Can you feel the love tonight ("Lion King", 1994)

Vaieldamatult täispikkade animatsioonide klassikasse kuuluval "Lõvikuningal" on pakkuda lisaks emotsionaalsele elamusele ka väga hea filmiplaat. Üheks parimaks palaks on "Can you feel the love tonight", mille esitajaks Elton John. Pala kõlas "Lõvikuningas" väheke teisel kujul, kuid stuudiovariant on ka tõeline meistriteos.

5. Celine Dion – My heart will go on ("Titanic", 1997)

James Cameroni "Titanicu" lahutamatu osa on Kanada laulja Celine Dioni imekaunis ballaad "My Heart Will Go On". Laev võis ju uppuda, ent hea muusika jääb. Lugu võib nimetada ka teise nimega – "Love Theme from Titanic". Hämmastav, et nii filmist kui antud loost on möödas juba 20 aastat. Selle muusika on komponeerinud hinnatud helilooja James Horner ja sõnade eest hoolitses Will Jennings. Lisaks ilmus lugu ka Celine´i albumil "Let´s Talk About Love".

6. Ray Parker Jr. – Ghostbusters ("Ghostbusters", 1984)

"Tondipüüdjad" oli 90ndatel tõeline hitt. Eelkõige meeldis see noorematele vaatajatele. Ni kumisebki paljudel peas siiani "Who you gonna call?" laulujupp ja seda kuulatakse ka 2017/18 hea meelega. Lisaks filmile ilmus ka joonisfilmi seeria, mis osutus ülimalt populaarseks ja kus samuti antud lugu tunnusmeloodiaks võeti. Tondiloo algne salvestusaasta on aga 1983.

7. Simple Minds – Don´t You (Forget About Me) ("The Breakfast Club", 1985)

Simple Mindsi ilmselt kõige popim lugu, mida kõik teavad. Laul kuulub filmi juurde "The Breakfast Club", mis on inspireeriv ning menukas koolitemaaline noortefilm. Eriliselt on see hinge läinud Ameerika publikule ja paljud ilmselt võtavad siiamaani vahetevahel filmi riiulist välja ja meenutatakse vanu aegu. "The Breakfast Club" nägi ilmavalgust 1985. aastal. Seda peetakse läbi aegade üheks parimaks keskkooli filmideks üldse. Film digitaliseeriti ja avaldati uuesti ka 2015. "Don´t You (Forget About Me)" on vaieldamatult selle filmi parim lugu.

8. Coolio feat. L.V. – Gangsta´s Paradise ("Dangerous Minds", 1995)

Seda gängsta-räpp pala on ilmselt paljud kuulnud. Hilisematel aegadel on seda kasutatud veel ka mitmetes teiste filmide sees. ("Green Hornet"). Coolio hittlugu avaldati 1995 ning kuulub Ameerika draamafilmi "Dangerous Minds", peaosas Michelle Pfeiffer. Filmi saatis suur edu. Pala "Gangsta´s Paradise" on kuulatav senimaani ja see on kujunenud lausa sama žanri klassikaks.

9. Whitney Houston – I Will Always Love You ("The Bodyguard", 1992)

"I Will Always Love You" kirjutas ja laulis esialgu sise Dolly Parton. Seda saatis tohutu edu. Sama edu kordas ka Whitney Houston, kelle aegumatute hittide hulka ka antud pala praegu kuulub. Kevin Costneri ja Whitney Houstoni ühisfilm "Ihukaitsja" on ka Eesti telejaamade repertuaaris korduvalt näidatud. Samal albumil on veel üks teine võrdväärne lugu – "I Have Nothing".

10. Bryan Adams, Rod Stewart, Sting – All For Love ("The Three Musketeers", 1993)

Kolme musketäri filmist pärit pala on ilmselgelt üks neist, mida on taaskord kõik kuulnud. "The Three Musketeers" albumilt pärinev singel lõi lained nii Euroopas kui ka Ameerikas, olles ülemaailme hittlugu. Kolme musketäri lugu jõudis Disney vahendusel kinodesse 1993. aastal ning põhineb Alexandre Dumas´i raamatul.