ERR-i esindajad jäävad teemat kommenteerides napisõnaliseks. Ometi kinnitab infot mõningal määral Eesti Rahvusringhäälingu päevakajaliste saadete toimetuse peatoimetaja Peep Kala. "Ulvi Pihel, jah, ei tööta enam meil," sõnab Kala ning tõdeb, et täna õhtul ta rohkem olukorda ei täpsusta.

Ulvi Pihel ise, kes tähistab täna ka enda 57. sünnipäeva, loobub võimalusest omaltpoolt miskit kosta. "Ma ei kommenteeri seda teemat," sõnab Pihel. Samuti ei soostu ERRi juht Erik Roose asjaolusid selgemaks muutma. "Ei tea, ei oska vastata," vastab Roose küsimusele, kas Pihel on koondatud.

Mullu sügisel jõudsid ERR-is pulbitsenud sisepinged ka avalikkuse ette. Eelnevalt sai uudistejuhiks varasemalt "Terevisioonis" uudiseid lugenud Liisu Lass ning toimetusega olid liitunud mitmedki teised uued juhid.

Pihel on rahvusringhäälingus üks pikema karjääriga toimetaja, kes alustas teletööd juba möödunud sajandi viimastel kümnetel, mil töötas lastesaadete kallal. Piheli toimetatud on kümned tuntud ja armastatud saated, teiste seas ka näiteks "Jõulutunnel" ja "Iseolemine".

Intervjuus Maalehele on Pihel öelnud, et oma tööni jõudis ta iseenesestmõistetavalt. "Kuidagi iseenesestmõistetavalt sain ma telemajast elukutse ja töö, mida armastan. Teletöö juures on minu jaoks alati kõige huvitavamad olnud inimesed. Kõige rohkem annavad jõudu need, kelle juures me käime ja kellest saateid teeme. Sest seal on päris elu.

Aga pean tunnistama, et teadlik otsus kaadritaguseks toimetajaks jääda sündis üsna varakult, praktiliselt pärast ülikooli lõppu. Mulle on alati meeldinud anonüümsuse võlu ja kuulsaks pole ma kunagi tahtnud saada," sõnas Pihel aastal 2015.

Ulvi Pihel on lõpetanud Tallinna 7. Keskkooli (praegune Inglise Kolledž) ja 1985 Tartu Ülikooli ajakirjandusosakonna koos Anneli Ammase, Terje Sootsi, Vahur Kersna, Ivar Vigla ja paljude teistega.

Juba 15-aastasena alustas ta teletööd, olles "Kodulinna" saatejuht ja läbis Eesti Televisioonis kõik ametid administraatorist toimetajani. Toimetanud 1985-97 ETVs menukaid saatesarju "Noortestuudio pärastlõuna", "Teateid tegelikkusest", "2 takti ette", "Hommikutelevisioon" ja Eurovisiooni lauluvõistluse eelvoore. 1997-2001 oli Pihel ametis TV 1 originaalsaadete toimetajana.