Akuššon, Akussioon, Akvission, Akusission jne. Hääldamisel nii mõnedegi eestlaste keeled ja kirjutamisel sõrmed sõlme ajanud pop-up muusikafestival Acoussion sai oma nime aastaid enne festivali tegutsenud rahvusvahelise muusikablogi järgi. Nimetus moodustus ingliskeelsetest sõnadest “acoustic” ja “session” ning tähistas peamiselt akustilisi live-sessioone — algselt videokujul, hiljem kontsertide vormis festivalina.

Tänaseks pakuvad igal korral erinevates ootamatutes paikades toimuvad Acoussion festivalid pooleks nii akustilisi naudinguid kui ka täis-live-elamusi. Lisaks muidugi ka ainulaadset festivalimelu.

Reedene Acoussion Winter avab vanalinnakinos Helios uksed kell seitse õhtul. Peasaalis rullub lahti tõeline muinasjutumaailm. See muudetakse visuaalefektide abil 360-kraadiliseks projektsiooniks ning nii võib osa saada kuulsate maalikunstnike Monet, Van Goghi ja Kimti ajatutest teostest animeeritud kujul, jälgida nende struktuuri, tekstuuri ja värvi ning imetleda inspireerivat ilu.

Esinemiste kava on üles ehitatud n-ö tõusvas tempos. Esimese artistina alustab maagilise kõlaga handpan-trummide võrgutamist Panbeats. Seejärel astub lavale eksperimentaalne rock-tšellist Elias Kahila Soomest. Järgneb meie oma armastatud lauljatari Siiri Sisaski soolokontsert. Festival jätkub suviselgi Acoussionil käinud ja publiku “alla neelanud” noore prantsuse lauljatari Pomme’i esinemisega. Seepeale tuleb täies koosseisus ja hiilguses rahva ette Eesti Laul 2018 poolfinalist Frankie Animal. Pärast neid rõõmustab festivalilisi konkursi Noortebänd 2017 võitja Rainer Ild. Ning live-artistide plejaadile panevad tempoka punkti indieprintsid kollektiivist The Boondocks. Ööd kannavad edasi kuni võiduka lõpuni mõnusat souli, funki, rnb-d ja diskot mängiv DJ-duo koosseisus Liisi Voolaid ja Girti Suun. Pidu saab otsa kolm tundi pärast südaööd.

Lisainfot festivali kohta leiab Facebookist ja festivali kodulehelt. Piletid hinnaga 19 eurot on müügil veel täna ja homme Ticketeris. Reedel maksavad pääsmed nii eelmüügis kui uksel 23 eurot.