Normet sõnab, et praegu on Eestil käes harukordne võimalus - "La Forza" on favoriit ja isegi võimalik võidulugu. "Maailmas, kus häid uudiseid tuleb harva, isegi sportlastel läheb keskmiselt, me oleme väga vinge ja märgilise hetke kasvatamise faasis."

Delegatsiooni juht tõdeb, et kuna Eesti Laul ei ole kasumlik üritus, siis ei ole sealt võtta lavasõu tarvis lisaraha. Veel avaldab ta, et tänavu oli Eesti Laulul vähem helistajaid, kui eelmistel aastatel.

Lavasõu maksumusest moodustab kõige suurema osa projektorite rentimine pikemaks perioodiks.

"Kõige kallim projektor mis Eesti turul rentida, on 1100 eurot päevas. Eurovisionil on vaja veel palju võimsamat projektorit, mida Eestis olemas ei ole. Aga võtame kasvõi aluseks 1100 eurot päev, neid on vaja 3 tükki ehk see teeb 3300 eurot päevas," sõnas Normet.

Maksumust tõstab ka pikk periood, milleks projektoreid rentida on vaja, kokku peab maksma pea ühe kuu eest. "Aeg, mil ta jõuab Saksamaalt Lissaboni, peab olema lae all ja sõidab tagasi, on kuu aega. Ja siis me näeme, et ainuüksi selle kalli tehnika rent on kosmiline summa, lisaks töötasud, kes projektorit käsitlevad, selle õigeks loovad."

Eesti lavasõu on Eurovisionil üks tehniliselt kõige keerukamaid, see nõuab ka plaaniväliseid proove. "Eestist peaks lendama videokunstnik spetsiaalselt kohale juba kolme nädala pärast, et ainuüksi kleidiprojektsiooni teha," tõdes Normet.

Delegatsiooni juhi sõnul on summa objektiivne, kuigi ta võib tavamõistusele vastuvõetamatu tunduda. Kuid kuna Eesti etteaste koosneb kahest tähtsast nurgakivist - lauljast ja projektsioonist, on neid mõlemat vaja, et kokku tuleks võitmatu komplekt.

"Loomulikult on Elina niivõrd hea laulja, et ta võiks minna ilusas kleidis ja niisama laulda, aga me räägime praegu asjast, millel on suur vau-efekt," lisas ta.