"Märulikool", ameerika indie-kino üks viimase aja omanäolisemaid saadusi, jutustab loo noorest kutist (rollis Heston Horwin, kes kusjuures HÕFFile ise kohale tuleb), kellelt varastatakse Rock Steady nimelise ülikooli kampusesse jõudes ära jalgratas. Jalgrattad on nimelt selle post-apokalüptilise väljanägemisega ülikoolilinnaku peamine valuuta. Teekond hinnalise ratta tagasisaamiseks kestab umbes-täpselt tunnikese ning selle jooksul toimub nii mõndagi humoorikat ja vaatemängulist.

Muusikaline kujundus, mõnus retrobiit (mida kuuleb kahjuks filmis vähem, kui esialgu eeldada võiks), on maha viksitud "Stranger Thingsi" heliribalt – 80ndad on endiselt väga moes – ning idee kõrvaklappide ja kassetimängijaga kangelasest on hiljuti "Baby Driveris" nähtud, kuid kartus, et "Rock Steady Row" pole suurt enamat kui 80ndate throwback'ide ja filmiviidete kogumik, osutub üldjoones põhjendamatuks. Olgugi et erinevaid mõjutusi on siin-seal tunda, on "Märulikool" omapärane nii süžee kui pildikeele poolest, rabades vaatajat kiire tempo ja meeleoluka montaažiga. Umbes sarnase meeleolu ja hingamisega heatujufilm nagu 2015. aastal HÕFFi avanud "Turbo Kid".

Silmailuks lööb teoses kaasa ka Margot Robbie kadunud teisik, kelle sarnasust menuka näitlejannaga hetkekski varjata ei üritata. Temast ma pilti ei pane – peate Haapsallu sõitma!