Kerli Kõiv jagab visitestonia.com lehel näpunäiteid, kuidas ära tunda õiget eestlast. "Ernest Hemingway ütles kord, et igas maailma sadamas on vähemalt üks eestlane. Ent kuidas neid ära tunda? Kohe kirjeldan," pani Kerli enda mõtted kirja. 

#1 Suurepärane "tuim nägu". Eestlase puhul ei saa kunagi kindel olla, kas ta on õnnelik või kurb. Enamik neist varjavad oma emotsioone väga hästi ning neid julgustatakse kõike enda sees hoidma, sest liigne naermine või nutmine on ebaviisakas.

#2 "Kas teadsid, et eestlaseid leiutasid Skype'i?" Skype on see miski, mille üle me oleme alati uhked ja usume, et see on parim viis vestluse alustamiseks. 

#3 Me lisame hapukoort... kõigele! 

#4 Vähem juttu, rohkem tegutsemist. Filmisin hiljuti Eestis muusikavideot ja asukoha otsingutel ei vahetanud võttemeeskond kolm tundi ühtegi sõna ning see oli täiesti normaalne. Eestlased ei räägi, kui neil midagi tähtsat pole öelda.

#5 Kas sauna saab? Varem või hiljem, ent see küsimus kerkib alati üles - me lihtsalt ei saa ilma saunata elada.

#6 Kogu Ida-Euroopa ja Skandinaavia teema. Paljud meist on Ida-Euroopa välimusega, pikad ja blondid. Teistel on tihtipeale raske arvata, kust me pärit oleme. Me isegi pole siiamaani päris kindlad, kas me oleme osa Skandinaaviast või Ida-Euroopast.

#7 Me ajame inglise keeles rääkides sassi inimese soo. Peamiselt seetõttu, et eesti keeles ei ole eraldi sugude nimetust. Olen Los Angeleses elanud ligi 9 aastat ja ajan ikka veel vahel sassi.

#8 Alasti olemine on lahe, võõrastega rääkimine mitte. Tänu saunakultuurile ei ole alastus inimestele suureks probleemiks. Teine lugu on aga võõrastega suhtlemisel. Inimesed arvavad, et sa oled hull.

#9 Trenni tehes tuleb kanda spetsiaalseid riideid. Ema käskis mul Eestis olles sokke vahetada, sest ma ei kandnud jooksusokke...

#10 Me parandame asjad ilma suurema kärata ära. Eestlased suudavad raskeid olukordi ka ilma suurema draamata lahendada.

Kerli selgitusi ja näpunäiteid saab pikemalt edasi lugeda SIIT!

Jaga
Kommentaarid