„Iga inimese valulävi on erinevas kohas. Siin on olemas kõik need mured, mis meieealisi inimesi elus saadavad – kriisid, suhteprobleemid, totrad olukorrad. Ei me neist keegi pääse,” kergitab Mait Malmsten saladuskatet praegu fi lmitavalt komöödialt „Klassikokkutulek 2. Pulmad ja matused”.

Poolteist aastat tagasi põrmustas „Klassikokkutulek” kõik seni Eestis kehtinud vaatajarekordid. Nüüd filmitakse kassamagnetile järge. Kroonika külastas filmi tegijaid Saaremaal Sõrve säärel, kus nad avaldasid esmakordselt, mis uues osas juhtuma hakkab.

„Ületöötavale 40–50aastasele mehele on infarkt või insult kerge tulema. Me ei oska ju puhata. Oleme töö järele hullud! Vaata meid siin,” osutab ETV pearežissöör René Vilbre käega komöödia peategelaste Mait Malmsteni, Ago Andersoni ja Henry „Genka” Kõrvitsa suunas. „Surm ei ole teema, mille üle nalja peaks heitma, aga see on reaalsus. See film on meist endist.”

René on kogenud filmirežissöör. Tema kontol on neli täispikka mängufilmi ja arvukalt lühivorme. Enne 2016. aasta „Klassikokkutuleku” üüratut edu teadis laiem avalikkus teda „Kreisiraadio” loojana. Tempokat filmi – oh üllatust! – teeb kauane ETV pearežissöör palgatööst võetud puhkuse ajal.

Jaga
Kommentaarid