Ansambel Põhja-Tallinn on eesotsas Maia Vahtramäega taas koosseisus, millega aastate eest publiku jalust niitis. Miks Põhja-Tallinna vokalistid Maia, Risto, Kenneth ja Kaspar vahepeal lahkusid ja kuidas on bänd mõjutanud selle liikmete eraelu?

Põhja-Tallinn valmistub hoogsalt oma uue plaadi „Alati olemas“ esitluskontserdiks, mis mürtsub täpselt nädala pärast Telliskivi Loomelinnaku keskuses Vaba Lava. Uue materjali kõrval soovivad nad bändi ühe liikme Fate`i ehk Alvar-Risto Vürsti sõnul teadvustada sedagi, et kõik, kes omal ajal bändist lahkusid, on nüüd tagasi – vana arm ei roosteta ja miks mitte jälle särada Eesti popmuusika taevas!

Kuigi mõne aasta eest lõid Põhja-Tallinnast erimeelsuste, läbipõlemise ja tüdimuse pärast lahku needsamad tegelased, võiks nüüd öelda, et sõbralikumat kampa ühe helistuudio diivanil istumas oleks raske leida – Maia Vahtramäe (25), Jaanus Saks (31, artistinimega Wild Disease), Alvar-Risto Vürst (28, Fate), Kenneth Rüütli (26, Kenito) ja Kaspar Raudkivi (29, Mini). Kui teiste puhul klikkab otse kümnesse Põhja-Tallinna tuntuima hiti „Lähen ja tulen” sõnum, siis Jaanus ja trummar Robert Loigom on ainukesed, kes pole bändist vahepeal ära käinud.

Maia lahkumise järel leidsite konkursiga Kerli Kivilaane. Kevadel Maia naasis ja Kerli lahkus. Laabus see suurema kirgedetormita?

Jaanus: Kõik läheb sujuvalt, kui asjad ei käi – pauhh! – päevapealt. Meil oli kõik kokku lepitud, et millal on viimane kontsert. Pealegi otsustas Kerli ju ise lahkuda.

Maia: Siis küsisid poisid minult, kas saaksin jätkata. Väga raske on sõpru hätta jätta.

Nelja aasta eest võitsite muusikaauhindade galal lausa kolm tiitlit: aasta ansambel, aasta debüütalbum ja aasta hip-hop/räppalbum. See aeg oli teie populaarsuse kõrghetk, kuid millegipärast hakkas bändist järjest lauljaid-räppareid lahkuma. Lahkujad põhjendasid seda jutuga soolokarjäärist, aga mis tegelikult juhtus?

Jaanus: Nojah, midagi peab ju ütlema…
Risto: Kui sul on tamp kogu aeg peal, siis sa ei tunne ennast lõpuks ka laval enam hästi. On küll äge, aga sa tunned end samas seal ka kuidagi võõralt.

Maia: Pealegi oled sa kõikides kohtades juba olnud, ja siis jälle need samad lood…

Jaga
Kommentaarid