Maarjamäe lossiparki kolimise põhjus on lihtne – nimelt on viimastel aastatel "Seitsmeste" suvestuudioks olnud Paks Margareeta remondis. "Vanalinna tornide kohalt Paksu Margareeta katuselt laskume kolmeks suvekuuks ajaloolise Maarjamäe lossi parki, mis on imeliselt kaunis ja põnev paik," selgitab "Seitsmeste" produtsent Annely Adermann, kes usub, et tänu "Suvistele Seitsmestele" saab lossipark vaatajatelegi armsaks ja paljud leiavad võimaluse kohta külastada.

Lossiparki paigaldatud suvestuudiost vahendavad "Suvised Seitsmesed" vaatajateni kõiki olulisemaid päevasündmusi nii kodu- kui ka välismaalt. Igal õhtul kell 19 algavat tunniajalist saadet juhivad armastatud saatejuhid Sirje Eesmaa, Marek Lindmaa, Mart Mardisalu, Ingrid Teesalu, Keili Sükijainen ja Kadri Pikhof.

Suvisese otsestuudio terrassidiivanile on oodata palju värvikaid külalisi, lisaks rändavad "Seitsmeste" reporterid mööda suvist Eestimaad ning oodata on mitmeid põnevaid külaskäike nii linna kui ka maale; muuhulgas jõuab eetrisse haarav ja lustlik lugude sari, mis on seotud Avatud Talude Päevaga. Koostöös uudised.ee´ga toimub mitu suvist vaatajamängu ning loomulikult ollakse kohal ka kõigil erilistel suveüritustel.

Eesti Ajaloomuuseumi kommunikatsioonijuht Helene Tedre sõnul on rõõmustav, et "Suvised Seitsmesed" suvel just nende juurest Eestimaa rahvani jõuavad. "Kogu renoveeritud kompleks on tervikuna avatud olnud vaid lühikest aega. Eelmise aasta oktoobris avasime uhiuue Filmimuuseumi, käesoleva aasta veebruaris renoveeritud Maarjamäe lossi ja Eesti Vabariigi 100. sünnipäevale pühendatud näituse "Minu vaba riik". Pargialal saab jalutada, lastele on avatud suur Eestimaa-kujuline mänguväljak ning näha saab väliekspostitsiooni nõukogudeaegsetest monumentides. On suur rõõm, et meie kaunis ja avar kompleks tänu TV3-le paljudele eestlastele tuttavamaks saab ning loodetavasti tekitab ka inimestes soovi oma silmaga kogu seda ilu näha."

Tedre sõnul tasub kindlasti külastada näitusi, lisaks “Minu vaba riik” väljapanekule Maarjamäe lossis ka mängulist keskkonda “Laste vabariik” väiksematele külastajatele. Lisaks “Duubel ÜKS”, mis paljastab filmitegemise tagamaid Filmimuuseumis ning Teatri- ja Muusikamuuseumi poolt koostatud põnev näitus “Vabaduse kõla! Eesti levimuusika lugu” Maarjamäe tallihoones.

Jalutajatele ja mänguväljakul mürajatele ning muidugi ka kõikidele teistele pakuvad maitsvaid roogi lossis asuv restoran “Maarjamäe” ning Filmimuuseumi kohvik. Suurematest üritustest peavad Läti 100 auks Maarjamäel Läti kultuuripäevi 9. juunil meie lõunanaabrid. Taasiseseisvuspäeva tähistame suurejoonelise perepäevaga 20. augustil, kus toimuvad eriekskursioonid, tsirkuseetendus, kaarikusõidud lossipargis ja palju muud. Õhtu lõpetab Lenna Kuurmaa, Piret Krummi ja Liina Vahtriku kontsert. Ajutistest näitustest tasub mainida Filmimuuseumis 21. juunist avatavat näitust “Jaapani trükikunst 1970ndatel aastatel: fotod ja materjalid”. Helene Tedre sõnul tasub TV3 vaatajatel kindlasti uudistama tulla, kust siis täpsemalt nende lemmikuudistesaade eetrisse läheb.

"Suvistest Seitsmestest" on valminud ka videolõik, mis suvestuudio meeleolu sisse juhatab ning mis sai samuti filmitud Maarjamäe lossipargis otse Filmimuuseumi punasel vaibal. Lõigus on ühendatud nii Ajaloomuuseumi minevikuhetked kui ka tänapäevane uudistestiil.