Kõige pikem suudlus toimus Tais 2013. aastal ja kestis kokku 58 tundi, 35 minutit ja 58 sekundit. Suudlejateks olid Ekkechai Tiranarat ja Laksana Tiranarat, kes alustasid suudlemist 12. veebruaril Pattayas ja tegid seda kuni kätte jõudis sõbrapäev. Suudlus märgiti ära isegi Guinnessi rekordite raamatusse.

Kõige pigem suudlus ekraanil kestis 3 minutit ja 24 sekundit, kui filmis "Elena Undone", mis linastus 2010. aastal, suudlesid omavahel kaks naist. Teisele kohale jääb aga 1941. aastal linastunud filmis "You're in the Army Now" aset leidnud suudlus, mis kestis 3 minutit ja 6 sekundit.

Suudlemisstiil. Tavapärane statistika ütleb, et kaks kolmandikku inimestest kallutab suudlemise ajal pea paremale. Lisaks väidab Saksa teadlane Onur Güntürkün, et suudlemisstiil on geneetiline. Mees jälgis avalikes kohtades, kuidas paarid suudlevad ja järeldas, et 224 paari kallutasid pea paremale.

Veidrad seadused suudlemise kohta. Ameerikas leidub imelikke seaduseid. Näiteks Iowa või Indiana osariigis võib saada politseilt avalikus kohas suudlemise eest noomituse vuntsidega mees. Colorado osariigis on keelatud suudelda naist, kui ta magab või on pühapäev. Florida osariigis ei tohi oma naise rinnale musi teha. Iseasi, kas keegi neid seaduseid ka järgib.

Naistel on puhtamad suudlused. Statistika väidab, et naised pesevad meestest hoolikamini hambaid. Lisaks ütlevad naised julgelt oma kaasale, kui tal on midagi hamba vahel või on mehel lihtsalt halb hingeõhk. Mehed naistele aga neid asju eriti ette ei heida.

On inimesi, kes kardavad suudlemist paaniliselt. Seda nimetatakse filematofoobiaks ja see esineb sageli noorte või kogenematute inimeste seas, kes pole varem kedagi suudelnud või kes ei ole selles eriti head. Selle vastu aitab teraapia. Positiivne fakt on aga see, et suudlemisel vahetatakse omavahel miljoneid baktereid, mis tugevdavad immuunsüsteemi.

Tead lühendit XOXO? Aga tead, mida tähendab selles X-täht? Lühend XOXO tähendab suudluseid ja kallistusi. Räägitakse, et X-täht tähendab suudluseid, sest keskajal ei osanud palju inimesed kirjutatud ega lugeda. Aeg-ajalt oli vaja allkirjastada mõni dokument ja siis kirjutati enda nime alla X-täht ning sellele tehti musi, sest see tähendas Kristust. Sellest ajast saati ongi X-tähele jäänud selline tähendus.

Kust tuleb Prantsuse suudlus? See on kuum ja romantiline, mis annab igal juhul edasi suuri tundeid ja kiindumust. Kunagi kutsuti seda ka Firenze suudluseks. Arvatakse aga, et kui ameeriklased ja britid läksid Esimese maailmasõja ajal kodumaale tagasi, siis olid nad vahepeal ära õppinud keelega suudluse ja hakkasid niimoodi oma naisi suudlema. Kallid abikaasad aga arvasid, et järelikult jäid sellised kombed meestele külge Prantsusmaal olles.

Allikas: Reader's Digest