1) Liam Neeson pidi mängima filmis „Lincoln” president Lincolni

Daniel Day-Lewis võlgneb Oscari-väärilise rolli eest tänu muu hulgas Liam Neesonile, kes oli juba kümne aasta eest režissöör Steven Spielbergiga lepingu sõlminud. Kui aga võtete aeg kätte jõudis, oli Neesoni kirg projekti vastu lahtunud: „Me hakkasime lugema (käsikirja – toim), jõudsime sissejuhatuseni ja siis jäi mu silme ette koht „Lincoln:” ehk kätte jõudis aeg, kus peaksin alustama rääkimist, ja ma lihtsalt mõtlesin, et ma ei peaks seal olema. See aeg on möödas. Mu parim-enne-kuupäev on möödas. Ma ei taha seda Lincolni mängida. Ma ei saa tema olla.”

2) Britney mänginuks peaaegu „Päevaraamatus” Allie Hamiltoni

Kui Britney oleks tõesti „Päevaraamatus” („The Notebook”) Allie Hamiltoni mänginud, poleks filmiajalugu sugugi ainus, mis oleks võinud teisiti minna. Nimelt olid peategelased Ryan Gosling ja Rachel McAdams pärast filmivõtteid kolm ja pool aastat suhtes.

3) Jennifer Hudsonile pakuti peaosa filmis „Precious”

Jennifer Hudson on oma memuaarides „I Got This: How I Changed My Ways and Lost What Weight Me Down” avaldanud, et ta ütles ära Oscarile nomineeritud rollist filmis „Precious”, sest ei tahtnud filmi jaoks kaalus juurde võtta: „Ma võtsin juurde Effiega („Dreamgirls” – toim) ... ja olgugi et see film („Precious” – toim) liigutas mind väga, tahtsin ma rolli, mis ei oleks seotud mu kaaluga,” kirjutas ta.

4) Matt Damon pidi ütlema ei Jake Sully rollile „Avataris”

James Cameroni „Avatar” tuli välja 2009. aastal ja sai peagi maailma enim kassatulu teeninud filmiks. Film tegi Sam Worthingtonist pea üleöö punase vaiba staari. Seepärast oleks ehk huvitav teada, et Worthington poleks kunagi seal filmis üles astunud, kui Matt Damon oleks sellesama pakkumise vastu võtnud. Damon on väljaandele Playboy öelnud: „Mul oli väga raske „Avatarile” ei öelda, sest tahtsin väga James Cameroniga koos töötada. Siiani tahan, sest ta on fantastiline. Mäletan, et pärast seda, kui Cameron oli öelnud, et pakub seda küll mulle, aga kui ütlen ei, siis see film ei vaja mind, mõtlesin omakeskis, et appikene, vähe sellest, et pean oma graafiku tõttu ei ütlema, teeb ta veel staari mingist tüübist, kes hakkab mult hiljem töid ära võtma.”

5) Sean Connery pidi mängima „Sõrmuste isandas” Gandalfi

Ei ole võimalik! Aga nii see on: Sean Connery oli nii-nii lähedal, et mängida peaosa filmis „Sõrmuste isand” („The Lord of the Rings”). Saatuslikuks sai käsikirja mittemõistmine. Olgu mainitud, et räägime ingliskeelsest käsikirjast, mitte Tolkieni konstrueeritud kõrghaldjate keelest.

6) John Travoltale pakuti Forrest Gumpi rolli

Travolta aga loobus rollist. Selle fakti teeb eriti huvitavaks asjaolu, et 1995. aasta Oscarite jagamisel konkureeris Travolta kõrvuti Tom Hanksiga (mängis Forrest Gumpi – toim) parima näitleja tiitlile (Travolta oli nomineeritud rolli eest „Pulp Fictionis” – toim.) ja kaotas.

7) Tom Cruise mänginuks peaaegu „Vabameelsetes” Ren McCormacki

Filmitegijad kujutasid energilise peategelasena ette just Tom Cruise'i. Kahjuks oli aga staar rakkes filmiga „All the Right Moves”. Ei tasu aga kurvastada, sest saime Cruise'i tantsusammudest siiski mingi ettekujutuse, kui ta esitles oma parimaid liigutusi „Riskibisnesis” (ja muidugi ka baarileti taga filmis „Kokteil”).

8) Johnny Depp pidi mängima „Ameerika psühhos” Patrick Batemani

Režissöör Stuart Gordon on öelnud, et „Ameerika psühho” („American Psycho”) käis tegelikult päris paljude inimeste käest läbi – nii režissööride kui ka näitlejate osas. Kui valik oli veel Gordoni peal, oli paati võetud ka Johnny Depp. Seda seni, kuni raamatu autor Bret Easton Ellis võttis kõmuajalehtede veergudel sõna, nimetades Deppi suvaliseks näitlejaks, kes on liiga vana, et seda rolli mängida. Pärast seda olid arutluse all veel paljud nimed – Edward Nortonist Leonardo DiCaprioni –, kuid lõpuks otsustati, et Patrick Batemani mängib hoopis Christian Bale.

9) Matthew McConaughey mänginuks peaaegu „Titanicus” Jack Dawsonit

„Titanic”, mida me praegu teame ja armastame, võinuks kujuneda hoopis teistsuguseks, kui Kate Winsleti kõrval oleks üles astunud hurmurist südametemurdja Matthew McConaughey. Kate on saates „The Late Show” avaldanud, et kui ta tegi oma esinemisproovi Rose'ina, luges ta esialgu oma ridu McConaughey, mitte DiCaprio kõrval.

10) Jessica Simpson võinuks mängida „Teekonnas mälestustesse” Jamie Sullivani

Nicholas Sparksi „Teekonda mälestustesse” („A Walk to Remember”) on päris võimatu ette kujutada mõne teise peategelasega kui Mandy Moore. Me pole aga ka sugugi ainsad, kes nii arvavad. Nimelt on teine peaosatõitja Shane West ühes oma intervjuus öelnud: „Mandy rolliga käis kaasas veel üks nimi (viidates Jessica Simpsonile – toim). Mäletan, et ma ei olnud sellest ideest vaimustuses ja õnneks seda ka ei juhtunud. See inimene ei tundunud lihtsalt õige.”

Allikas: bestlifeonline.com