Publiku tormilise aplausi pälvis Elina Nechayeva, kes esitas Öökuninganna aaria Wolfgang Amadeus Mozarti ooperist „Võluflööt“. Särava esitusega köitsid publikut ka Rahvusooper Estonia noored solistid Reigo Tamm, Mehis Tiits ja Raiko Raalik ning vaid kolm aastat klassikalise laulmisega tegelenud Karis Trass, kes lummas publikut eriliselt kauni hääle ja vokaalse virtuoossusega.

Estonia juhi Aivar Mäe sõnul on rõõm näha, et järelkasvu Eesti ooperiteatril jagub. “Vana Tallinn Galal kuulsime uute noorte lauljate suurepäraseid esitusi. Eesti ooperisõpradel on põhjust rõõmustada ja neilt säravaid rolle oodata. Loodetavasti saavad tänased noored tegijad oma karjääri suuremad rollid teha juba kaua oodatud uues ooperimajas,“ sõnas Aivar Mäe.

Publiku sooja vastuvõtu osaliseks said samuti sopran Silja Aalto Soomest, bariton Modestas Sedlevičius Leedust ja sopran Laura Teivāne Lätist.

Noore põlvkonna ooperitähtede ettekandes kõlas maailma suurkujude nagu Verdi, Rossini, Puccini, Kálmáni ja teiste heliloomingu kõrval ka Christiani aaria Eino Tambergi ooperist „Cyrano de Bergerac“.

Soliste saatis Rahvusooper Estonia orkester dirigent Vello Pähna juhatamisel.

Vana Tallinn Galast on kujunenud ooperisõprade seas oodatud muusikasündmus, mida juba kuuendat aastat korraldab Rahvusooper Estonia koos oma suurtoetaja Livikoga. Galakontserdist said reedel osa ka Lõuna-Eesti muusikasõbrad, kui ooperiklassika kaunimaid palu esitati Vanemuise kontserdisaali laval.

Lisaks Rahvusooper Estonia toetamisele panustab AS Liviko eesti kultuuri edendamisse, toetades nii Eesti Kunstimuuseumi, Eesti Kirjanike Liidu romaanivõistlust kui ka mitmeid teisi kultuurisündmusi.