"Genfi festivalile ennast ise pakkuda ei saa," ütles "PANK" seriaali produtsent Paul Aguraiuja. "PANK” jäi silma kevadel toimunud Series Mania festivalil, misjärel paluti eelvaatamise võimalust. Seejärel langetas Genfi žürii otsuse kutsuda seriaal oma võistlusprogrammi.
"Valitute nimekirja vaadates on uskumatu, et Eesti seriaal seal seltskonnas on," ütles Aguraiuja. “Kümneosalise seriaali puhul saavad eelarvelised võimalused väga määravaks ning neid oli meil kordades ja kordades vähem kasutada kui USA või Suurbritannia filmitööstuses. Ju siis võlus neid miski muu."

"PANK" kõrval kuuluvad programmi ka seriaalid USAst, Suurbritanniast, Lõuna-Koreast, Iisraelist jm. Nii mõnedki neist on saavutanud juba rahvusvahelise läbilöögi, nt "Patrick Melrose" (peaosas Benedict Cumberbatch), "A Very English Scandal" (režissöör Stephen Frears, peaosades Hugh Grant ja Ben Whishaw), "Castle Rock" (produtsent J.J. Abrams), "Howards End" jne. Festival toimub novembri alguses, kohale on palutud ka Eesti esindajad, kelleks on seriaali üks režissööre Marianne Kõrver ja produtsent Paul Aguraiuja.

EV100 filmiprogrammi kuuluv teleseriaal „PANK“ kõneleb kümne tunni jooksul Eesti inimeste ees olnud valikutest 1990ndatest peaaegu tänapäevani. Seriaali keskmes on sündmused ühes pangas, mille tegevus mõjutab olulisel määral kõigi riigi elanike käekäiku. 1990ndate alguses saabub panka Toomas, kes teeb peadpööritavat karjääri. Koos pangajuhtide Ülle ning Kaljuga rühitakse läbi majanduskriiside edasi suurema eesmärgi poole. Ent paratamatult tekivad konfliktid konkurentidega, tööpinge murendab inimsuhteid ning kõik tegelased on silmitsi oluliste valikutega.

Seriaali režissöörid on Jan-Erik Nõgisto, Rainer Sarnet, Juhan Ulfsak ning Marianne Kõrver. Peaosades astuvad üles Sergo Vares, Evelin Võigemast, Gert Raudsep, Priit Võigemast ja Andres Dvinjaninov.

Seriaali stsenaariumi autorid on Eero Epner ja Tarmo Jüristo, produtsent Paul Aguraiuja. Operaatorid on Meelis Veeremets ja Ants Martin Vahur, kunstnik Kairi Mändla, monteerijad Hendrik Mägar ja Jaak Ollino jr, helilooja Sten Šeripov.

Seriaal „PANK“ valmis Eesti Vabariigi 100. sünnipäeva puhul ning jõuab ETV eetrisse alates 18. oktoobrist igal neljapäeval kell 22.05. Lisaks ETV-le on sarja näitamisõigused soetanud juba ka Soome YLE ning Läti Riiklik Televisioon.