Anarhia sai alguse nelikümmend aastat tagasi bändi Sex Pistols tulekuga, kuid nüüd on meil punk muusika asemel hoopis räpp. See on ka üks põhjustest, kuidas sai alguse California kollektiiv nimega Low Gang, kelle ridadest alustas räppar Lil Xan. Noor muusik, kodanikunimega Nicholas Diego Leanos, on üks neist artistidest, kes on läbi populaarse morni kõla omaks võtmise maa-alustest muusikaringkondadest rambivalguse kätte tõusnud.

Enne kui hunnikute viisi tätoveeritud nägudega muusika armastajaid õppisid kaasa laulma “Xans don’t make you, xans gon take you”, alustas Lil Xan oma karjääri tänapäeva artistidele kohaselt SoundCloud ja YouTube keskkondade vahendusel, sarnaselt paljudele teistele viimastel aastatel edetabeleid vallutanud räpiartistidele (Lil Pump, XXXTentacion, Post Malone jt). Lil Xan’i läbimurdele aitas suuresti kaasa hitt “Betrayed”, mille sõnum peitub ravimite kuritarvitamise vastases liikumises. Loo populaarsus tõi endaga kaasa üle kolmesaja miljoni kuulamise ning lepingu maineka plaadifirmaga Columbia Records.

Lil Xan, kes on vaid 22-aastane, kirjeldab oma muusika kõla kui tulemust sellest, milline ta iseloomult on. “Mulle meeldivad mänglevad rütmid, ksülofonid, veidrad helid Bobby Johnsoni produktsioonist. See on tulemus minust; mina veidi ebaküpsel ja lapsikul kujul.” Noor muusik tunnistab, et pideva enesearenguga kaasneb ka tema loomingu muutumine. Esialgsest tüüpilisest träpp muusika kõlast ja mõminaräpist on saamas midagi hoopis muud. “Mul on veel nii palju maailmale näidata,” sõnab artist entusiastlikult.

Mullu ilmus räppari esimene täispikk album “Total Xanarchy”, mille lugude hulka kuuluvad koostööprojektid artistidega nagu Diplo ja Swae Lee. Samanimeline tuurne müüs muusikaväljaande Billboard andmetel välja mõne tunniga. Lil Xan jätkab tuuritamist ka sel aastal ning jõuab “Total Xanarchy” Euroopa kontserttuuri raames Eestisse juba 6. märtsil, astudes Club Hollywoodi lavale.

Kontserdi erikülalisena astub üles Pluuto, kes ilmutas mõned kuud tagasi debüütalbumi. Meloodiline NAV’i soundiga lembelaulikuks tituleeritud Poiss Pluutolt on selle aasta üks suuremaid huviobjekte Eesti muusikas. Pluuto laulud leiavad kõlapinda raadiotes ja figureerivad Spotify edetabelite tipus, mis on väga märkimisväärne saavutus artisti kohta, kes hiljuti tähistas oma 16. sünnipäeva.

Piletid on nüüd müügil Piletilevi internetipoes, Piletilevi müügipunktides, Circle K teenindusjaamades ja Selverites üle Eesti. Kiirematele hind 29 eurot.