Pärsti valla Pinska külas elav Maret Oksa ütles ajalehele Sakala, et tuule käes lehvivad kangad on kanakullid aiast eemale hoidnud.

Naine oli saanud Leedu kollarohepunase ja selle kõrvale kanaaia äärde ridva otsa kinnitatud punast värvi lipu Viljandi prügimäelt, kus ta tihti käib.

"Kujutage ette, kui meie riigilipp lehviks Leedus samasuguses kohas! See täiesti äratuntav Leedu lipp ei ole Pärnu maantee ääres üleval olnud mitte ainult eile ja täna. Vallavalitsus ei ole eraldi seda küsumust arutanud, aga ilus see küll ei ole," oli Pärsti valla haridus- ja kultuurispetsialist Marju Must nördinud.

Leedu saatkond vastas Sakala pärimise peale, et Eestis heisatakse Leedu lippu kolmel juhul. "Alaliselt on lipp väljas Leedu saatkonna hoone juures Tallinnas," selgitas saatkonna ametnik. "Veel heisatakse riigilipp Leedu esindaja ametliku visiidi puhul ning vastavalt riikidevahelisele kokkuleppele Toompeal ka Leedu iseseisvumise aastapäeval."

Valitsuse määruses riigilipu kasutamise korra kohta on öeldud, et mõne teise riigi lippe võib Eestis heisata ainult koos sinimustvalgega ja need paigutatakse üldjuhul prantsuskeelsete riiginimede järjekorras Eesti riigilipust vasakule.

25. septembril lehvis sama trikoloor, mis praegu Pinska külas kulle peab hirmutama, Viljandi prügimäel, justkui tähistamaks Leedu kettaheitja Virgiljus Alekna olümpiavõitu.