Reane Rain on Londonis sündinud ja kasvanud laulja, kes kolis Eestisse viis aastat tagasi. Ta on teinud koostööd nimekate Eesti muusikutega nagu The Alvistar Funk Association, Zebra Island ja Jüri Pootsmann. Eeloleval laupäeval toimuval Eesti Laulu finaalkontserdil laulab 35-aastane naine tausta Uku Suvistele.

Ksenofoobiast ja rassismist rääkides meenutab naine häirivat seika, mis leidis aset Tallinna trammis.

"Üks mees tuli trammi ja istus minu vastas. Ta võttis taskust välja kuuli. Ta näitas mulle, et see kuul on minu jaoks," rääkis naine ja lisas, et Londonis ei juhtu mitte kunagi selliseid asju.

Rain tõdes, et see oli tema jaoks šokeeriv kogemus. Naine ei tunne isiklikult ennast füüsiliselt ohustatuna, kuid möönab, et paljud välismaalastest tuttavad seda tunnevad.

2017. aasta alguses Õhtulehele antud intervjuus rääkis Rain, et armastab Eestis olevat rahu.

"Käisin Eestis tihti ja olin iga kord väga kurb, kui pidin jälle koju minema. Ma ei tahtnud ära minna. Nii otsustasingi Eestisse kolida. Elu Londonis on väga tormiline ja ma ei saanud seal end välja lülitada. Eestis meeldis mulle see, et tulin siia küll tööle, aga puhkasin ka samal ajal!"

Aina rohkem pead tõstva rassismi ja ksenofoobiaga on viimasel ajal hädas olnud ka Eestis sündinud tumedanahalised kuulsused.

"Kui varem olid need vanemad inimesed, kes tulid mulle midagi ütlema, siis nüüd ütlevad halvasti 12-aastased tüdrukud," rääkis möödunud nädalal Sky.ee veebisaates Dave Bentoni tütar Sissi Nylia Benita.