Kokkukolimisele eelnes Heivi sõnul Tomi ja Ithaka vahel pikk kurameerimisperiood. "Tomi tuli hommikul, ootas värava juures, millal Gyrcelea uksest välja läheb ja jalutasid käsikäes kooli poole. Sellele eelnes nii palju kaunist."

Kui noored lõpuks kokku kolisid, siis Heivi suhtus otsusesse rahulikult. "Ma usaldasin oma last, usaldasin ka Tomit ja minu meelest polnud ka Tomi vanematel midagi selle suhte vastu. Tundes Gyrceleat, siis ta on enesekindel, aga ma võisin teda ka usaldada, sest ta on olnud kodus väga hooliv, korralik, koristaja, samas saab ta ka söögitegemisega hakkama. Ei olnud märki, et ta hakkama ei saaks."

Ithaka-Maria sõnul poleks ta oma ema asemel lubanud ka noorel Ithakal poisi juurde kolida, sest kokku ja lahku käimist oli neil Tomiga palju. "Aga samas on meil imearmas ja imekihvt tütar. Ma kindlasti ei ole alati olnud kingituspartner, kui sa lähed 13-aastaselt mehele, siis 13-aastane on 13-aastane, seal on puberteediiga. See on olnud põnev ja väljakutseterohke aeg nii minule kui ka, ma arvan, minu eksabikaasale."

Ithaka sõnul on kiirustamine iga asja juures miinuseks: "see võib juhtida inimesed rabedate otsusteni." Teisalt on ta oma kogemuste üle väga õnnelik: "Ma olen väga õnnelik oma kogemuste üle, mis mul on olnud. Need on olnud kihvtid, siin on olnud palju-palju väljakutseid, olen õppinud ennast usaldama ja tundma, õppinud, kuidas ma tahaksin, et minu lapsed ennast tunneksid."

Noorte teed läksid lahku 2011. aastal, mil naine otsis väga palju abi raamatutest. "Teda on väga palju aidanud psühholoogilised raamatud, ta on hästi palju lugenud psühholoogiat ja filosoofiat ja sellega tegelenud nii enda seiskohalt kui ka partneri omast. Müts maha, kui tõsiselt ta oma suhteid ja sõpruskonda võtab," selgitas ema.

Tänaseks on lauljannal kolm last, kaks tütart ja üks poeg.