Teemapargi tegevjuhi Margit Toodu sõnul ootavad kuuendat hooaega tegutseval Lottemaal kuni 1. septembrini avastamist laienenud seikluspark, supelrand, üle saja atraktsiooni ja temaatilised majad. Omanimelise polikliiniku avas pidulikult doktor Ave, kes elab Leiutajatekülas juba algusaegadest.

„Talvel nägi ilmavalgust imearmas koeratüdruk Roosi. Lotte-preili on nüüd suur õde ja suurtel õdedel on väga tähtis roll väiksematele maailma tarkuste õpetamisel. Lisaks Roosile on Leiutajatekülla veel üks veider tegelane ilmunud – Batsill. Olukorras, kus tema arvab, et haigused on maailma kõige mõnusamad asjad ja neid võiks enesele hankida kohe mitu korraga, ei saa jänes doktor Ave käed rüpes istuda. Lisaks jääpurika kasvuhoonele on Avel nüüd endanimeline kliinik, kust mitte ükski patsient kurvalt minema ei jaluta,“ lausus Toodu.

Uusi tegelasi on Leiutajatekülas veelgi ja neil kõigil on oma roll Lottemaa uues programmis, kus räägitakse nii eesti, vene kui läti keeles. Etenduvad kümme uut Janno Põldma kirjutatud näitemängu, mis on inspireeritud joonisfilmist „Lotte ja kadunud lohed“. Lottemaal suviti tegutsenud noored näitlejad tõid lavale ka muusikali “On igaüks meist leiutaja”, mida saab näha sel suvel vaid kolmel korral.