Lepa astub taas järgmisel aastal Oskar Lutsu Kiire tegelaskuju mängima. Kui Teele osatäitja Riina Hein oli alguses uue filmi suhtes skeptiline, siis Lepa ütles kohe, et teeme ära.

"Kui Ergo Kuld helistas, siis tema hääles oli see, et mees teab, mida mees teeb. Lisaks muidugi moraalne kohustus, ta ütles, et teised kõik ja kui minnakse, siis kuidas sa ütled, et ei, mina nüüd ei tule," selgitab Lepa.

Näitleja ja Nõmme raadio vastutav toimetaja ütles, et tema pole kunagi suur eneseimetleja olnud, mistõttu ei armasta ta palju ka oma Kiire rollist rääkida. "Mis eneseimetluse värk see on? Olgu ta Kiir või Herakles. Mis ma endast imetlen? Ma olen selle töö ära teinud, nautige või vihake. See töö on tehtud, nii ta tuli, enam ei muuda midagi," lausus Lepa.

Enda elust rääkides tõdeb Lepa, et tal on rohkem vaba aega kui kunagi varem. Põhjuseks toob ta selle, et juba ammu pole peavoolumeedias normaalseid uudiseid. "On mingisugused ebamäärased, mitte just eriti intelligentsete inimeste hinnangud ühele või teisele nähtusele, ma läksin sellega peaaegu hulluks, aga siis sain piduri peale. Aastaid viis-kuus, võib-olla kümme tagasi loobusime pojaga teleka vaatamisest. Tegu oli õige, sest siiamaani pole telekat vaadanud," avaldab ta.

Lepa põhjendab loobumist tekkinud vastikusega. Tema meediamenüüsse kuuluvad noil päevil internetist loetud uudised, samuti vaatab ta ära "Aktuaalse kaamera" alguse, mille suhtes ta väga kriitiline on.

"Tegelikult on tegijatest kahju. Tulla reipalt ekraanile ja saada võib-olla ise ka aru, millist jama sa pudrumulgu vahelt välja ajad," põrutab Lepa.

Edasi räägib mees sellest, et Eesti riik on väga hullus seisus, sest siin lähevad sajad miljonid musta auku, näiteks toob ta Nordica ja Estonian Airi.

Lepa ise ei soovi poliitikasse minna, sest tal puudub "psühhopaatiline maniakaalsus ennast imetleda". "Ma jääksin paremal juhul taustajõuks ja aitaks kedagi," avaldab ta.

"Mein Kampf" võiks olla õppematerjal

Tänavu ilmus Eestis Adolf Hitleri esimese raamatu "Mein Kampf" tõlge, mille autoriks oli Margus Lepa. Mees rääkis saates, et selles raamatus pole mitte midagi õudsat. "Selles raamatus ei ole midagi õudset. Selle raamatu teatud lõigud võiksid olla õppematerjaliks, et kuidas aru saada välispoliitikast."

Anu Välba pärib üllatunult Lepa käest, et kas ta tõesti imetleb Hitlerit. "Ma kiidan raamatus kirjutatut. Hitleri seisukohad, vaata need kujunevad teatud olude tulemusel ja nõuavad olukorra lahendamist. Jah, tal on seal julme ütlemisi, aga need ei pruugi olla valed."

Vaata värvika karakteri antud intervjuud täismahus allpool!