Twitteri kasutaja Casey Cipriani avaldas säutsuga pahameelt, öeldes, et nad ei vaja, et kuulsused neile laulaksid, vaid oma rahaga midagi ära teeksid.

"Hei, kuulsused, me ei taha, et meile lauldakse. Me tahame, et te kasutaksite miljon või kaks oma raha ja telliksite ventilaatoreid, maske ning kindaid ja annetaksite need siis haiglastele. Või maksaksite baaride, restoranide ja lasteaedade töötajate palgad kinni."

Ta lisas säutsu lõppu teemaviite Imagine, mis on John Lennoni laul, mida Gal Gadot ja teised videos laulsid.

Casey säuts teenis palju vastukaja, kus nii mõnelgi oli palju öelda.

Mike Coates ei olnud Casey sõnumiga nõus. "Ma saan aru, et olukord on praegu halb, aga miks kritiseerida kedagi, kelle kavatsused on head? Kui ma lugesin "ma ei taha, et mulle lauldakse", siis oli minu esimene mõte "miks sa üldse kuulad"."

My Kaleidoscope Life leiab, et kuulsad inimesed ei saa selles olukorras üldse võita. "Kus sa tead, et nad ei ole?" küsis ta, viidates Casey kriitikale, et kuulsused peaksid laulmise asemel oma raha annetama. "Sa ei tea seda. Ja kui nad postitavad, et nad on seda teinud, siis on inimesed ikka nende peale pahased. Keegi ei pea teistele ütlema, et nad seda teevad. Ja mida märkimisväärset oled sina teinud?"

Twitteri kasutaja Common Sense kirjutab: "Mul on kahju, aga mõte, et kuulsad ja rikkad peaksid käituma nagu valitsus on halb pretsedent. Valitsus ja ainult valitsus peab tegutsema olukorra lahendamise suunas."

Ramon Baez aga on Caseyga nõus. "Rikkad laulavad kui vaesed surevad."

Myles George kirjutas: "Kuulsused. Kõige enam topelt standarditega punt üldse."

Gretborg oli ka Caseyga nõus, nimetades seda suurepäraseks ideeks.

Kroonika võttis ühendust ka mitme Eesti tuntud inimesega ja uuris, kuidas nemad näevad kuulsate inimeste rolli ühiskonnas ja kuidas nad peaksid sellel juhul aitama.

Endine riigikogu liige Olga Ivanova

"Minu isiklik arvamus, et, sõltumata inimese staatusest ja tuntusest, iga inimene otsustab iseenda jaoks kas aidata/toetada/annetada/innustada teisi jms või mitte. Tean, et väga paljud mitte tuntud ja mitte väga rikkad inimesed aitavaid teisi inimesi lihtsalt selle pärast, et tunnevad selleks valmidust ja vajadust. Kõik sõltub inimesest."

Kirjanik Kadri Kõusaar

"Praegusel ajal on iga abi teretulnud, nii et selles mõttes kindlasti see ootus ehk on. Samas ei saa kedagi sundida aitama.... Pandeemia järgse majanduskriisi ühed suurimad kannatajad on vabakutselised loomeinimesed - kuna praegu on edasi lükatud või tühistatud üle maailma filmivõtted, kontserdid, teatrietendused jne."

Telesaatejuht Kristjan Ojang

"Ma saan täiesti aru, miks inimesed sellise ühislaulmise peale veidi viltu vaatasid. Praegu pole mõtet mingeid ilusaid sõnu siia-sinna loopida ja nui neljaks pildile trügida, vaid reaalselt ka aidata ja midagi ära teha. Praegu peaks põhiline abi olema eeskätt oma lähedaste eest hoolitsemine, et ei jääks märkamata, kui keegi su lähikonnast tõsiesse ohtu satub kas siis haigestumise või mõne muu põhjuse näol. Kasvõi seetõttu, et igapäevane toit on lõppenud ja endal pole võimalik poodi minna, mis iganes abi on vajalik. Eesti kuulsuste kohta ma ei oska kindlalt öeda, kui paljud neist nüüd ka tegelikult on ennast majanduslikult heale järjele viinud. Muusikutel on kuuldavasti kriisiolukorra tõttu kontserdid ära jäetud ja kuni mai kuuni on teenistus ümmargune null. Igasugused muud avalikud üritused on ju samuti tühistatud. Ma ei imestaks, kui nii mõnelgi tuntud inimesel on ka endal praegu peenike pihus. "

Eesti spordiajakirjanik Marko Kaljuveer

"Kindlasti peavad tuntud inimesed rohkem eeskuju andma, sest tegelikult on nende mõju päris suur. Igal vanusegrupil on oma eeskujud ja seda ei tohiks alahinnata. Välismaistel ülemaailmsetel superstaaridel on mõistagi raha ja vahendeid rohkem, Eesti omadel see nii aga ei pruugi olla. Aga anda hoogu isikliku eeskujuga juurde ükskõik mis tegevusega, see on ainult tervitatav ja kergemini teostatav."

Telesaatejuht Taavi Libe

"Suhteliselt keeruline teema. Kindlasti ei saa kellelegi panna kohustust inimesi aidata. Kohustuslikku vabatahtlikkust pole ju olemas. Aga eks kuulsused on üksjagu aidanud ka muudmoodi kui lauluga. Näiteks NBA mängijad on annetanud summasid, et tööta jäänud spordihallide töötajad saaksid peresid ülal pidada jne. Tore, kui jõukamad niimoodi mõtlevad, aga see ei saa muutuda kindlasti kohustuseks."

Muusikaekspert ja kirjanik Olav Osolin

"Kuna tuntud inimeste sõna pannakse tähele, siis on neist kõigepealt kasu tõe levitamisel: et inimesed käituksid kriisi ajal vastutustundlikult ja hoolivalt ning ei järgiks neid jaburusi, mida sotsiaalmeedias kriisi ajal levitatakse. Aga lisaks sellele võivad tuntud inimesed oma eeskujuga aidata ka teatud kitsaskohti likvideerida, kusjuures mitte tingimata just oma erialal tegutsedes. Armastatud artist võib minna appi vanainimestele toitu laiali kandma, andes sel moel märku, et see valdkond vajab kaaskodanike toetust, samal ajal kui tuntud töösturist võib olla rohkem abi siis, kui ta suudab püsti panna defitsiidiks muutunud kaupade tootmise või tõttab laevaga appi eestlasi evakueerima. See kõik ei tähenda, et ühiskond ei vaja kriisi ajal ka turgutavaid vitamiinisüste, mistõttu võivad olla omal kohal ka populaarsete artistide virtuaalkontserdid või ühisaktsooonid. Eks igaüks tunnetab ise, kuidas tal on võimalik kaaskodanikke selles keerulises situatsioonis aidata. Peaasi, et tahtmine tuleks südamest ja abistamine ei kujuneks pelgalt isiku enda mainekampaaniaks."

Raadiosaatejuht Rauno Märks

"Hmk..kuulsustel on raha ainult välismaal. Teiseks tasub "Viimse Reliikvia" 50. sünnipäeval meenutada laulusõnu - Igaüks on oma saatuse sepp ja oma onne valaja! Kuulsused ei tohi ara kasutada oma seisust kriisiolukorras tahelepanu saavutamiseks, kuid neil ei lasu ka kohustus seda olukorda lahendada oma vahenditest.. Teikit iisi ja stei hõum!"