Anu Saagim ja tema meikarist sõbranna Reet Härmat jagasid eile oma sotsiaalmeedia kanalites fotosid ja videoid, mis panid karantiinis istuvad inimesed imestusest kulmu kergitama. Sel ajal, kui pea terve Eesti istub korrektselt karantiinis, ilmnes Saagimi ja Härmati ilutoodetele pühendatud Instagramist, et pidu ja koostööpartnerid on tähtsamad kui enda ja teiste tervis. Nimelt sai Saagim eile 58aastaseks ja fotode järgi otsustades algas sünnipäevalapse päev meikimise, koogi ja kokteiliga. Piltidelt on näha, et tordiga saabus Saagimi sünnipäevale Pavlova Cafe kondiiter Snežana Härma, kes ei pea kahe meetri distatsi, vaid poseerib õnnelikult koos sünnipäevalapsega.

Kuid, mis oleks sünnipäev ilma kinkide ja külalisteta? Instastooridest on näha, kuidas õnnitlema tulnud tervisetoodete müüja Jana Sandbergiga tervitas Saagimit küll küünarnukke kokku lüües, kuid kahte meetrit naised üksteise vahele ei jätnud. Kui Saagim sai kingituse, olid naised juba teineteisele nii lähestikku nagu vanadel headel aegadel, kui ei kehtinud kahe meetri distantsi. On lausa irooniline, et tervisetooteid Dr. Ohhira pakkuv Jana Sandberg ei pidanud paljuks teha koos Anu Saagimi ja Reet Härmatiga Ilumessi Instagramis pika live`i, kus nad kiitsid toidulisandeid taevani. Lisaks oli kaamera taga veel keegi neljas, keda Kroonikal ei õnnestunud tuvastada.


Kroonika võttis ühendust ka Ilumessi korraldaja Katrin Pihelaga, kes selgitas, et teda ennast kohapeal ei olnud. "Meil on käimas projekt, kus antakse üle Instagrami paroolid kasutamiseks klientidele. Meie sellega ise ei tegele."

Instagramis tegutsevatele klientidele on seatud reeglid, mida nad oma postitustes järgima peavad. "Reet Härmat tõesti ütles, et Anu Saagimi sünnipäeva tähistamine sinna tuleb ning kantakse maske. Loomulikult on kahekesi koos eetris olemine küsitav ja ülejäänutel on juba ainult videointervjuud või eelnevalt salvestatud videod."

Pihela sõnul ei saa ta küll jälgida, kas ja mida keegi salvestab ja postitab, kuid eriolukorra nõudmistele vastu ei tegutseta kohe kindlasti mitte: "Igal juhul on meie eesmärk anda sõnumit, et püsime kodus, hoiame distantsi ja kanname maski. Siin tuleb mängu kliendi enda vastutus, millist sisu ta enda nime alt edastab."

Mõned minutid pärast Kroonikaga rääkimist oli Ilumessi Instagramist video kadunud.

Üks õige sünnipäev ei lõppe aga ühe päevaga. Juba täna jagas Härmat värvilist ja lõbusat käiku Marilin Sikkali stuudiosse, kus oli kohal ka moekunstnik Sikkal ise. Oma Instagramis teatasid end iluhoolikuteks nimetavad Saagim ja Härmat, et nüüdseks on nad pehmete kudumite usku.

Kroonika toimetus üritas ühendust saada nii Saagimi kui ka Sandbergiga, kuid naised jäid kättesaamatuks. Ehk on kõnekas aga tõik, et oma sotsiaalmeedia kontolt on nad kõik Kroonika loos avaldatud fotod ja videod, kust tehtud tõmmised, kustutanud.

Peale artikli avalikustamist võttis toimetusega ühendust Härmat. Avaldame vastuse muutmata kujul: "Anu Saagim tuli eile oma sünnipäeval meiki, kuna on olnud terve ja alates eriolukorra kehtestamisest püsinud kodus ja vaid tööl 2+2 meedet järgides toimetanud. Mina olen samuti olnud kodune va eile tegin meiki Kodutohtri kaanestaarile, kasutades kindaid ja maski. Anu tulid õnnitlema minu juurde meikimise ajal, seda eelnevalt kokkulepitult ja sain mõlemalt kinnituse, et on terved ja pole puutunud kokku viirusekandjatega - Jana Sandberg ja Snezana Härma. Kes andsd oma kingitused üle. See oli nende soov üllatada Anu. Pidu kui sellist ei toimunud. Anu läks meigitoolist tööle Õhtulehe stuudiosse. Püsige terved!"