Merlyn Uusküla sõnas, et ta teadis juba varem, et tahab sel kevadel laulu välja anda, aga veel ei teadnud, missuguse.

"Mõned nädalad tagasi, olles ka ise eriolukorra sees, hakkasin ma tundma, et ühiskonnale on mingit positiivset joont väga-väga vaja," rääkis lauljanna, lisades, et meedia tarbides oli kõikjal ainult negatiivne foon, mis kokkuvõttes mõjus halvavalt ning ka endal tuju ära viis. Nii tekkiski tal idee teha uus laul ''Kaks meetrit'', mis annaks inimetele lootust ja usku, et peagi see keeruline aeg saab mööda ning head emotsioonid aitavad kõige paremini raskeid aegu üle elada.

Endas suudab ta positiivsuse säilitada nii, et tarbib meediat üks kord päevas ning loeb vaid pealkirju. Sellega saab ta vajaliku info kätte, kuid hoiab paanika ja hirmu endast eemal.

Hetkel ei ole Uusküla aga aega niisama raisanud, vaid püüdnud ka omaltpoolt maailmale head teha, mis on vähim, mida üks artist täna teha saab. Ja sellest ka tema lugu "Kaks meetrit" räägib. Loo keskmes on armastajapaar, kelle praegune periood lahku viinud ja kes unistavad taaskohtumisest. Laulul on õnnelik lõpp, kui paarike eriolukorra lõpus kokku saab.

Praegune aeg on mõjutanud ka Merlyn Uusküla elu. "See ei ole võib-olla mõjutanud nii palju kui teisi, aga mul on paljud esinemised ära jäänud. Kui see eriolukord kestab 1. juunini, mis on üsna tõenäoline, siis on umbes 15-16 esinemist minu graafikust pühitud," selgitas ta.

Praeguses olukorras veedab lauljanna aega oma pere ja sõpradega, kuid seltsielu ta pidada ei saa, mille tõttu ta ei saanud tavapäraselt tähistada ka oma 23. märtsil olnud sünnipäeva.

Eriolukorra alguses, kui läks lahti meeletu poodide tühjaks ostmine ja WC-paberite varumine, siis sellega Merlyn Uusküla kaasa ei läinud, kuid tunnistab naerdes, et ostis tualettpaberit vaid seetõttu, muidu ostetakse kõik eest ära.

Merlyn Uusküla naudib emaks olemist ja arvab, et emaroll on põnev. "Isegi, kui sa oled väsinud ja ei jaksa, siis, kui sa natuke saad puhata, siis sa oled jälle väga rõõmsalt lapsega koos," ütles ta."Aga samas ma ei ole seda tüüpi, kes jääks pikemalt emapuhkusele. Mulle meeldib ka artistielu elada ja mõlemaid rolle oma vahel ühendada," selgitas Uusküla.

Kuula ka tema uut lugu: