Teisipäeval on esimeseks saate külaliseks noormees, kes ütleb, et tema kohta võib kirjutada nii surfar, muusik, saatejuht kui teadussaate võitja. Ta on avastamisrõõmust pakatav Karl-Vilhelm Valter. Ta oli aastal 2017 saate “Rakett 69” kõige noorem võitja. Ta laulis koos Rein Rannapi, Kadri Voorandi, Ott Leplandi ja paljude teiste eesti tuntud lauljatega 2018 aastal RUJA Lauluväljaku kontserdil. Ta pakatab innukusest ja rahutusest.

Kristo Elias on aga loodusajakirjanik, kes töötab Eesti Rahvusringhäälingus Eesti vanimas loodussaates "Osoon" ja toob juba 8 aastat iganädalaselt inimestele looduselamusi ja teadmisi koju kätte.

Kristo räägib, miks peaks just nüüd liikuma palju looduses ja kuidas liikuda looduses nii, et kõik oleks reeglitele vastav. Mida on võimalik Eesti looduses teha, et oleks endal huvitav ja ka mingi kasu. Kristo soovitab häid loodusäppe ja nippe, kuidas loodus enda jaoks põnevamaks muuta, nii et võib lausa looduses olemisest hasarti sattuda. Miks ei ole vaja looduses karta ja kuidas käia looduses nii, et alati mõnus olla oleks. Kristo soovitab, milliseid uusi hobisid või harrastusi võiks just nüüd vaheajal õppida üksi või koos perega looduses tegema ja mida loodus sulle vastu pakub.

Vaata kogu programmi SIIT.

Projekt valmib Delfi, Teeviit.ee ning Haridus- ja Teadusministeeriumi koostöös.