Valitsuse pressikonverentsil küsiti tervisemeti esindajalt, mis saab edasi Saaremaaga ning kas suvised vabaõhuetendused ja -kontserdid toimuvad. Terviseamet sõnas, et valitsus peaks konkreetseid samme kommenteerima.

Kultuuriminister Tõnis Lukas lisaski: "Kui mai ja juuni jooksul suudame tõve seljatada ja näitajad seda lubavad, siis võiks väiksemad etendused ja kontserdid toimuda vabas õhus juulis-augustis. Siseüritused, sealhulgas ka kinod peaksid planeerima oma tegevuse alguse sügisesse. Suure publikuga üritused jäävad sellel suvel ära."

Saksa bändi Rammsteini 21. juuli kontsert Tallinna lauluväljakul on välja müüdud, pea pooled külalised pidid saabuma välismaalt (suurem osa Soomest ja Saksamaalt) ja kokku oli müüdud enam kui 60 000 piletit.

Rammsteini korraldava Live Nationi esindaja Eva Palm sõnas seepeale Kroonikale, et ametlikku teadet bändi poolt tühistamise osas saabunud ei ole, seega jääb üle oodata veel piletiomenikel seda ametlikku infot ja siis edasisi juhiseid.

Palmi sõnul peavad nemad ootama ära bändilt ametliku info, enne kui saavad toimumist, mittetoimumist või aja muutumist mingilgi moel kinnitada ja kommenteerida. "Kõigil ettevõtetel on oma protseduurireeglid," selgitab ta, et tema seda lauset täna välja öelda ei saa, mis kontserdist saab. "Me alati teavitame ja anname piletiostjatele juhised, kohe kui need meieni jõudnud on," lubab ta aga kõigile.