"Meil äraostmist pole," kinnitas Martin. "Kui suhte algusaastatel tegid mõne hinnalisema kingituse, siis said selle sama kingitusega vastu pead kohe. Mida sa raiskad seda raha, täitsa rumal oled, milleks mulle sellist asja üldse vaja on," meenutas Martin humoorikalt tema ja Gerli esimesi koosoldud aastaid. Ta ütles ka, et kallitele kinkidele kuluv eelarve läheb nüüd laste peale.

Gerli sõnas, et muusika oligi just see, mis neid algusest peale ühendas. "Martin mängis mulle alguses jube lahedaid laule ja artiste, keda mina polnud kuulnudki, see oli äge. See oli väga üllatav. See avaldas muljet," meenutas Gerli.

Muusika on jäänud siiamaani nende ellu millekski muuks kui tööks. Nad siiamaani mängivad teineteisele muusikat ja tantsivad selle saatel. Martinil ei tulnudki kohe meelde, mis oli viimane laul, mille saatel nad tantsisid, aga Gerli aitas välja.

"Ma arvan, et see oli rumba. Enne karantiini, ilus rumba. Armastuse tants," ütles Gerli.

Martinile tuli meelde, et nad tantsisid viimati Andrea Bocelli laulu "Love in Portofino" järgi.

Peale muusika meeldib Martinile ja Gerlile ka sport. Isegi karantiini ajal, kui ei viitsita rattaga sõitma minna, siis käiakse jalutamas.

"Viimane kord ka lihtsalt jalutasime lihtsalt üheksa või kümme kilomeetrit mööda mereranda ühele poole ja teisele poole. Täiega mõnus. Kui üks ei viitsi teha, siis teine motiveerib," ütles Martin.

Gerli ja Martin on nagu ühe mündi kaks erinevat poolt. Kui Gerli on suur planeerija ja organiseerija, siis Martin on impulsiivsem. Gerli oli perele planeerinud reisi Legolandi, aga see jäi karantiini tõttu ära.

Gerli lisas, et ideedele ja mõtetele avatud olemine on palju parem, sest siis on reisid palju lõbusamad.

Karantiin on olnud peidetud õnnistus

Eriolukorrast tingitud karantiinist rääkides ütles Gerli, et Martin on karantiiniga paremini toime tulnud. Ta ütles, et endal on ikka väikesed hirmud tuleviku ees, eriti, kui öeldakse, et aasta lõpuni mingisuguseid üritusi ei toimu. Valitseb teadmatus, kuidas uue olukorraga hakkama saada ja sellega kohaneda.

"Martin on aga vanu raha ise ja ütleb, et kõik saab korda," sõnas Gerli. "Pigem, kui võtta suhte poolest, siis on meie jaoks olnud väga äge aeg. Kuigi me veedame tohutult palju aega koos, siis koos kodus olemise aega ei ole meil palju olnud. Kui viimased aastad on olnud sellised, kus sa tuled koju vahetama vaid kohvri sisu, et minna järgmisele välisreisile, siis praegu on pesapunumise aeg."

Martin lisas, et see läheb üle, kui vahet hoida. "Eks kõikidel ole raske. Nutta ja paanitseda ei ole vaja."

Martini ja Gerli jaoks on karantiin olnud justkui peidetud õnnistus ning seda mitmes mõttes. Nende viieaastane tütar naudib seda aega väga, saades pidevalt tähelepanu.

"Me tegeleme lastega kogu aeg. Koos söömised, koostegevused ja vabas õhus käimised, see on tegelikult väga oluline aeg. Lapsele jääb see selles eas meelde ja tal tekib veel suurem turvatunne. Ma arvan, et see on igatepidi positiivne," rääkis Gerli.

Kui on hirm, et väikesed lapsed ei saa olukorra tõsidusest aru, siis tänu vanematele Camillaga seda muret pole.

"Me oleme talle samm sammu haaval selgitanud, mis on mis ja mida võib ja mida ei tohi. Ta teab, et meil on viirus igal pool ümber. Tal on kõik ilusasti paigas," rääkis Martin ja lisas, et lapsel on juba eriolukorra järgselt plaanid tehtud, soovides minna kinno, restorani ja batuudikeskusesse.

Gerli lisas, et Camilla jaoks ei tekita praegune olukord ängi ega hirmu, vaid unistab vanaemaga bowlingusse minemisest.