"Üks päev Mati Alaveri elus" lavastaja Tambet Tuisk rääkis Raadio 2-le, et eriolukord on tema elu tublisti mõjutanud. Samamoodi nagu turismisektor, mis tundide ja päevadega kokku kukkus, juhtus Tuisu arvates ka meelelahutussektoriga.

Tuisk leiab, et võib-olla peaksid ka loomeisikud rohkem kisa ja lärmi lööma hakkama, et valitsuselt erinevaid toetuseid juurde saada. Lahendus võiks olla koostöö loomeliitudega. Kui tavaliselt saab loomeliit oma tegevuseks raha liikmemaksude pealt, siis nüüd võiks olukord olla vastupidine. Kuna liidud on niikuinii need, kes valitsusega suhtlevad, siis võiks praegu vastupidises järjekorras raha liikuda loomeinimestele.

"Aga isiklikus plaanis on puhkus. Kodus on rohkem aega asju ära teha. Kuid siis hakkad oma lähedaste pärast muretsema. Nende osas, kes on vanemad ja kes kuuluvad riskigruppi. Siis hakkad mõtlema, kas sa jooksed sprinti või maratoni," sõnas Tuisk ja lisas, et ühel hetkel saad siiski aru, et aeg möödub nii kiiresti, et millegi tegemiseks pole aega.

Lavastaja on nõus sellega, et kui pikalt vaid kindlate inimestega suhelda, siis tekib ärevus suhtlemisel uute inimestega. Näitlemisega tal probleeme pole, sest lavaline tegevus on seotud tema enda isiksusega.

"Olen selline nagu ma olen ja ma püüan seda ära kasutada," sõnas ta.

Kui Tallinna Linnateater pakkus oma töötajatele, kes eriolukorral oma tööd tegemata palka ikka edasi saavad, võimalus vabatahtlikuks tööks, siis ei ole sugugi ebatõenäoline, et paljud loomeinimesed peavad ametit vahetama. Näitleja Piret Krumm ütles, et ta proovis kulleri ametit, aga see tal välja ei tulnud ning pärast kahte nädalat ta vallandati.

Tambet Tuisk sõnas samuti, et ta on valmis muud tööd tegema ja näeb ennast väga kohusetundliku autojuhina, kes kellaaegadest kinni peab.

"Ühe projekti raames sõitsin ma paar aastat tagasi oma lähedastele taksot. Siis ma avastasin selle võime, et kui ma tean, kus on ummik, siis mulle tuleb silme ette number. Ehk kui ma olen mootorrattaga ja kiirust ei ületa, siis ütlen, et olen lennujaamas nt 6:48," sõnas Tuisk ning ütles, et taksojuht ja kuller talle võiks täitsa sobida.

Konkreetselt Linnateatri näitlejatele tehtud pakkumisest rääkides, kus linna andis neile võimaluse töötada muu hulgas ka surnuaias ning mupos, ei ole Tambet Tuisk väga enesekindel.

Ta vastas: "Siit paralleel: kas lapsi peaks põllu peale tööle saatma?"