Nexusest tuntuks saanud Helen Randmets rääkis Retro FM hommikuprogrammis Rauno Märksile, et just kaheaasta tagune Retrobest andis talle julgust proovida üksinda lauljakarjääri proovida.

"See oli märkimisväärne. Tuletas meelde kõike seda head emotsiooni. Mingisugune kihk tärkas minus, et ma võiksin ise ka proovida. Ma arvan, et see ongi jäänud nende aastate jooksul selle varju, et ma ei ole üksi julgenud proovida. Ma lootsin, et tekib võimalus kellegagi koos teha, aga keegi ei tulnud minu juurde. Siis ma mõtlesin hea küll, ma võin ju ise proovida," rääkis Helen.

Tõuke andis ka pidevalt mööduvad aastad ja miks mitte seda praegu proovida. Helen on muusikaga üles kasvanud ning soov sellega tegeleda kasvas nii suureks, et ta lihtsalt pidi midagi ette võtma. Talle ei piisanud kolme lapse kasvatamisest ja armastavaks abikaasaks olemisest. Helen tahtis tagasi lavale.

Kodustega oma plaane arutades läks kõik kenasti. "Kodurahu huvides läks kõik hästi. Portselanvaasid ei lennanud," ütles Helen naerdes.

Helenil on soolokarjäär juba aastaid kuklas "tiksunud" ning kui Retrobestil oli sellele oma mõju, siis igal sügisel algav Eesti Laulu konkurss on see, mis lauljat tugevasti mõjutas. Eesti Laul 2020 laulude esitamise ajal otsustas Helen viimaks telefonitoru haarata, helistas produtsent Rob Montesele, palus laulu ning produtsent kirjutas loo "Imeline".

Praegu mängib raadiotes lugu "Peegelpildis", mis on samuti Montesi poolt loodud. Laul on avalik olnud kolm-neli päeva ja tagasiside on siiamaani olnud positiivne. Märksi sõnul näeb muusikavideo väga professionaalne ja isegi kallis välja. Helen sõnas, et video on tehtud Põhjala tehases ühes ruumis küllaltki lihtsate vahenditega. Laseritega on lisatud sinna efekti, mis kindlasti märkamata ei jää.

"Video tehes oli mul Jennifer Lopez silme ees, just tema hoiaku pärast. Mul on endal komme naeratada hästi palju, videos mul oli kelmikas naeratus, aga ma ei tohi rõõmust hüpata. Ma pidin olema selline fierce, et lähen ja võtan," kirjeldas Helen ning lisas, et ka tema abikaasale video meeldis.

Koroonast tingitud eriolukorra ajal aitas Helen usinalt oma lapsi koduõppega ning ehitas tasa ja targu üles oma muusikakarjääri. Nüüd on tal kaks laulu, mida ta esitada saab ja ta on avatud pakkumisele veel lugusid saada.

Artistinime valik tundub Helen Randmetsa puhul mõnevõrra lihtne otsus. Aga tegelikult ta kaalus mitmeid nimesid enne kui eesnime juurde tagasi tuli. Valikust käisid läbi Heler, aga see oli liiga teleri sarnane ning praegu on juba endale nime tegev artist Eleryn (Tiit). Variant oli ka Helen Rebecca, mis ta ristimisega endale võttis. Laulja jäi siiski Heleni juurde, kuna ühtegi teist laulvat Helenit praegu pole, nii et miks mitte.

"Peegelpildis" on tehtud koostöös Rob Montese ja Jason Hunteriga, kes on ka Heleni eelmise loo "Imeline" kaasautorid. Meloodia autoriks on Renae Rain ja sõnad on kirjutanud Randmets ise.